foodpreppen

Foodpreppen voor sporten

Wanneer jij een fanatieke sporter bent, dan klinkt te term ‘foodpreppen’ je vast niet onbekend in de oren! Foodpreppen is het voorbereiden van je maaltijden, zodat je ze gedurende een langere periode al gereed hebt. Je hoeft ze dan vaak alleen nog maar op te warmen en is de kans op een ongezonde maaltijd een stuk kleiner. Doordat iedere week al je maaltijd klaarmaakt voor de rest van de week, kun je een stuk gerichter aan de slag, waardoor je doorgaans gezondere voeding binnenkrijgt. De voordelen van Foodpreppen voor het sport zijn dus enorm. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Bespaard tijd

Eén van de grootste voordelen waarom het preppen van je maaltijd een verstandige keuze is om te doen, is simpelweg de tijd die je bespaart. Het maakt namelijk niet uit of je nu 100 gram rijst kookt of 2 kilo. Doordat je dezelfde tijd kwijt bent, houd je doorgaans per week tot wel 2 uur over. Deze tijd kun je vervolgens gebruiken voor het sporten of voor het kijken van een leuke film!

Sportmaaltijden

Voor sporters is voeding een essentieel onderdeel van het gehele proces. De juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten zijn ontzettend belangrijk. Sportmaaltijden zijn doorgaans dusdanig opgebouwd, dat ze exact beschikken over de juiste verhouding macronutriënten afgestemd op de behoefte van je lichaam. De verhouding is afhankelijk van je uiteindelijke doel. Door te spelen met de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en ook vetten, kun je afhankelijk van je eigen doel de juiste maaltijden samenstellen.

Ook interessant:   Eetschema samenstellen voor gezond afvallen

Eiwitrijke maaltijden

Iedere sporter weet, dat eiwitrijke maaltijden ontzettend belangrijk zijn voor het herstel en ook groeien van de spieren. Eiwitten zijn de bron van je spieren. Het is dus belangrijk vooral na het sporten, maar ook gedurende de hele dag voldoende eiwitten binnen te krijgen om je spieren te kunnen onderhouden en nog belangrijker te kunnen laten herstellen. Eiwitrijke maaltijden zijn dus onmisbaar is een goed voedingsschema. Door je maaltijden vooraf klaar te maken, weet je zeker dat je iedere maaltijd kunt voorzien van de juiste verhoudingen waaronder de hoeveelheid eiwitten. Zo weet je exact wat je voor de hele week binnenkrijgt en kun je je een stuk gemakkelijker aan je voedingsschema houden.