Voordelen van creatine supplementen tijdens het sporten 

De zomer ligt achter ons. We maken ons op voor de winter. Maar dat betekent niet dat we ons weer kunnen verschuilen in dikke kleding en ons niet meer druk hoeven te maken over een killer summer body. In tegenstelling zelfs: juist in de winter is het goed om lekker aan de slag te gaan. Het is koeler buiten, je kunt wel wat extra weerstand gebruiken en je hebt genoeg tijd om het lichaam van jouw dromen te krijgen. 

De meeste mannen hebben de wens om sterker te worden en meer spieren te creëren. Een beetje extra ondersteuning kan dan geen kwaad. Daarom worden er regelmatig extra supplementen geslikt om hun lichaam hierbij te helpen.Creatine is een van de meest gebruikte supplementen in de sportschool. Maar waarom? Wat is het precies? En welke voordelen heeft het? 

Koop de juiste supplementen 


Voordat we het over de werking van creatine gaan hebben, willen we wel alvast een disclaimer plaatsen. De werking van dit product hangt namelijk volledig van de kwaliteit af. Het is van essentieel belang dat de juiste supplementen worden gekocht. Maak daarom gebruik van de fitcode creatine test en ontdek welke supplementen bewezen effectief zijn en welke je beter links kunt laten liggen. Zo weet je zeker dat de creatine ook doet waar het voor bedoeld is en geef je niet onnodig geld uit aan iets dat toch niet werkt. 

Wat is creatine? 

Maar wat doet creatine dan precies? Creatine is een stofje dat van nature in het lichaam voorkomt. Het wordt gemaakt door de lever en nieren. De belangrijkste functie van creatine is de spieren voorzien van voldoende energie. Creatine kan vooral worden gemaakt door veel dierlijke vetten te eten. Je spieren houden tussen de 60 en 80% van de creatine uit deze producten vast. Dit draagt bij aan een hoger uithoudingsvermogen en meer kracht. 

Ook interessant:   Shirts en petten voor je sportteam

Als je zelf weet dat je onvoldoende dierlijke producten eet, dan kun je de creatine in je lichaam verhogen door extra supplementen te slikken. Dit is zeker nodig wanneer je veel sport en daardoor niet aan de hoge behoefte kan voldoen. 

Voordelen van creatine 

Creatine biedt veel voordelen tijdens het sporten. Het draagt bij aan sterkere spieren en meer uithoudingsvermogen. Met behulp van deze supplementen help je je lichaam dus nog sterker te maken. Natuurlijk is enkel het slikken van extra creatine niet voldoende. Je moet er ook flink bij sporten. Maar het kan wel een duwtje in de juiste richting geven. 

Als je behoefte hebt aan meer spiergroei en kracht, dan is extra creatine zeker een goede keuze. Nogmaals: laat je wel helpen door de ervaringen die je op Fitcode kunt lezen. Zo weet je zeker dat je de juiste supplementen koopt en ze ook in de juiste dosering toepast. Op die manier weet je zeker dat het product doet waar het voor bedoeld is en je je lichaam echt op een gezonde manier bijstaat.