hygienisch-thuissporten

Vier manieren om het hygiënisch te houden met thuissporten

Steeds meer mensen gaan thuis sporten, omdat het veel voordelen heeft. Je hebt namelijk geen reistijd, ervaart geen sociale druk, kan sporten wanneer jij dat wilt en er zijn geen apparaten bezet. Een fitnessmatje, set dumbbells en een kettlebell kan je gemakkelijk zelf in huis halen. Echter is het wel belangrijk dat je huis hygiënisch blijft, ondanks het sporten. Omdat je met sporten veel zweet en bacteriën achterlaat, geven wij in deze blog tips om jouw huis zo schoon mogelijk te houden tijdens het thuissporten. 

Gebruik een handdoek

Allereerst is het handig om een handdoek te gebruiken elke keer als je gaat thuissporten. Hiermee kan je eenvoudig en snel tijdens het sporten zweet weghalen. Ook kan je hem neerleggen op de plek of op de grond waar je bezig bent, zodat jouw bezweten lichaam niet in aanraking komt met de grond of iets anders.

Maak regelmatig schoon

Hygiëne, reinigen en desinfecteren is nog nooit zo belangrijk geweest. En juist als je thuis gaat sporten is het belangrijk om schoon te maken. Het beste is natuurlijk als je tijdens en meteen na het sporten alles al schoonmaakt, maar het is ook logisch als je eerst wilt uitrusten. Probeer dan de omgeving waar je bent geweest en de plekken die je hebt aangeraakt zo snel mogelijk schoon te maken, zodat de bacteriën zich niet verder kunnen verspreiden. Er zijn verschillende (desinfecterende) middelen die je kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan allesreiniger, desinfectiemiddel en doekjes.

Ook interessant:   Een eigen thuis sportschool?

Afval weggooien en scheiden

Na het schoonmaken van de omgeving waar je gesport hebt, is het handig om meteen de afval daarvan weg te gooien. Vieze doekjes kunnen gelijk in de prullenbak. Als je een afval scheiden prullenbak hebt, is het verstandig om al het afval van het sporten in één aparte emmer te doen. Hierdoor ruik je niet gelijk onprettige zweetgeuren wanneer je de prullenbak opendoet. Je kan natuurlijk ook een aparte prullenbak kopen om het afval van het thuissporten in te doen.

Douche meteen na het sporten

Tot slot is het belangrijk om na het sporten gelijk een verfrissende douche te nemen. Tijdens het sporten komen er veel bacteriën vrij en hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat de bacteriën zich verspreiden. Deze bacteriën kunnen zich weer snel verspreiden via de meubels en dingen die je aanraakt in huis.