Top 5: fitnessapparaten voor thuis

Wij moeten denken aan onze gezondheid en dus ook zo af en toe gaan sporten. Je kan een duur abonnement afsluiten bij de sportschool, maar dan zit je ook gelijk vast aan minstens een jaarcontract. Je kan ook altijd nog kiezen voor investering in een fitnessapparaat voor thuis sporten. Natuurlijk zal je éénmalig een hoog bedrag moeten neerleggen, maar je hebt er op zijn minst 10 jaar plezier van. Er zijn verschillende soorten fitnessapparaten verkrijgbaar, zowel in de winkel als thuis. Het kan dus moeilijk zijn om het juiste fitnessapparaat te kiezen. Vandaar dat wij voor onze lezers de 5 beste fitnessapparaten op een rijtje hebben gezet:

1. Crosstrainer

De eerste plaats gaat naar de crosstrainer en dat heeft enkele hele goede redenen. Allereerst is het apparaat geschikt voor iedereen die graag wat wil afvallen, maar ook voor sporters die een betere conditie willen hebben. Dankzij de bewegingen die jij moet maken op een crosstrainer zal je zowel jouw bovenlichaam als onderlichaam gebruiken en dat zorgt voor een positief effect.

Je kan vanzelfsprekend jouw gehele lichaam trainen op één fitnessapparaat. Daarnaast is het niet al te belastend, dus een goede trainingsmanier voor veel mensen. Een uurtje op de crosstrainer is zeer effectief, aangezien je rond de 600 calorieën zal verbranden. Je kan trouwens ook het niveau gemakkelijk bijstellen en wellicht wat zwaarder gaan trainen na verloop van tijd.

2. Loopband

Je kan buiten gaan hardlopen, maar ook een loopband aanschaffen bij één van de betrouwbare online webshops. Een loopband zorgt net voor wat meer mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet de deur uit, maar je kan wel op jouw eigen manier gaan trainen. Vanzelfsprekend zal het hardlopen of wandelen jouw conditie bevorderen. Een extra pluspunt, het verbranden van calorieën doe jij het allerbeste en effectiefste op een loopband. Daarnaast beschikt de loopband over een dempingssysteem, waardoor het minder zwaar zal zijn dan buiten lopen. De loopbanden zijn trouwens wel prijzig, maar dan haal je wel een geweldig apparaat in huis.

Ook interessant:   Starten met hardlopen

3. Hometrainer

Een hometrainer kan ook de helpende hand bieden bij het afvallen of het verbeteren van de conditie. Een enorm voordeel is dat de hometrainer in vergelijking met andere fitnessapparaten veel betaalbaarder is. Echter gebruik jij uitsluitend het onderlichaam, waardoor je wat minder calorieën zal verbranden. Het is wel mogelijk om tijdens het sporten andere dingen te doen, zoals het bekijken van een leuk televisieprogramma of spelletjes spelen op de smartphone.

4. Roeitrainer

Een roeitrainer biedt de kans op jouw gehele lichaam te trainen met één training. Het fijne is dat er verschillende soorten roeitrainers verkrijgbaar zijn, waaronder inklapbare roeitrainers die jij gemakkelijk kan opbergen. Je zal het gehele lichaam trainen met enkele simpele bewegingen. Het is mogelijk om een groot aantal calorieen te verbranden, mede dankzij de rustverbranding. Daarnaast is de kans op een blessure zeer minimaal. Opmerkelijk genoeg is de roeitrainer niet zo populair.

5. Spinningfiets

Spinningfietsen zijn eveneens erg populair en zijn te vinden in de meeste sportscholen. Het fijne is dat jij net wat meer kan dan op een hometrainer. Het is namelijk dankzij een doortrapper mogelijk om meer variatie aan jouw training toe te voegen. Er worden allerlei trainingen aangeboden. Je moet denken aan DVD’s met instructeurs. Je kan dan ook gewoon thuis een professionele les volgen. Daarnaast kan jij binnen het uur een hoog aantal calorieën verbranden en neemt de spinningfiets weinig ruimte in beslag.