Oordopjes voor tijdens het sporten

Wanneer jij veel sport, dan is de kans vrij groot dat je het fijn vindt om jezelf soms even helemaal af te kunnen zonderen. Vooral wanneer je een individuele sport beoefent en dit in bijvoorbeeld een sportschool doet met veel rumoer. Er is dan niets zo fijn als het gebruik van oordopjes voor tijdens het sporten. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je je een stuk beter kunt concentreren, wat ook je prestaties te goede komt, maar zorgt er ook voor dat je vaak net dat stukje extra kunt geven. Toch kan het best lastig zijn om de juiste oordopjes voor tijdens het sporten te vinden. Want wil je oordopjes bluetooth, ben je opzoek naar specifieke oordopjes van hetzelfde merk als je telefoon, of wil je echte ‘sport oortjes’ aanschaffen? Om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we hieronder een aantal tips voor je.

Kies het juiste model

De eerste stap voor het kiezen van de juiste oordopjes voor tijdens het sporten, is het model wat je prettig vindt dragen. Er zijn namelijk een 3-tal verschillende soorten waaruit je kunt kiezen:

De verschillen zitten hem in de manier van dragen. Wanneer je gaat sporten, is het verstandig om te kiezen voor de in-ears oordopjes. Deze zitten namelijk een stuk steviger in je oren, waardoor de kans dat ze uitvallen tijdens het sporten een stuk kleiner is. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het afhankelijk is van welke sport je beoefent om uiteindelijk te kunnen bepalen welke oordopjes het meest voor jou geschikt zijn. Tijdens het hardlopen zullen je oordopjes logischerwijs een stuk steviger in je oren moeten zitten, dan wanneer je gaat fietsen.

Ook interessant:   Gemotiveerd blijven in at-home workouts

De beste oordopjes

De keuze voor de beste oordopjes voor tijdens het sporten is afhankelijk van een aantal zaken. Het hangt vooral af van welke sport je doet en je persoonlijke voorkeur. Tijdens het hardlopen heeft een oordopje meer beweging te verwerken, waardoor een in-ear of earbud het beste zou passen. Hoewel sommigen nog oordopjes met draad zoeken, is dit door de opkomst van mobiele telefoons zonder 3.5mm ingang steeds lastiger.

Draadloze oordopjes aanbeveling

Zoals je wellicht leest zijn wij groot fan van oordopjes bluetooth, in welke vorm dan ook. De afgelopen jaren hebben de draadloze oordopjes een enorme sprong voorwaarts gemaakt, waardoor je nu meer keuze hebt dan ooit tevoren. Verschillende type oordopjes, maar ook verschillende uitvoeringen waarbij je kunt kiezen om bijvoorbeeld oordopjes met active noise cancelling te nemen. Deze zorgen ervoor dat het omgevingsgeluid actief gedempt wordt, waardoor je de muziek of spraak uit de oordopjes nog beter kunt horen. Voor op de fiets is dit minder aan te bevelen omdat je dan minder goed hoort wanneer iemand je wilt inhalen of een auto langs komt, maar voor bij het thuis sporten juist weer extra fijn om ‘in de zone’ te komen. Ook zijn er speciale sport oordopjes, die extra bestendig zijn tegen zweet en spatwaterdicht zijn, waardoor je jezelf ook geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van de oordopjes.