Sportdrank voor tijdens sporten

Over sportdranken is de laatste tijd steeds meer te doen, zijn ze wel zo gezond als dat de leverancier doet voorkomen? Hebben ze daadwerkelijk een positieve invloed op onze prestaties tijdens het sporten? Eén van de grootste misverstanden die op dit moment heerst, is dat een sportdrank een bepaalde verplichte voedings declaratie dient te hebben. Dit is absoluut niet het geval. De naam sportdrank, mag dus simpelweg worden gebruik voor iedere drank. Wel zien we, dat sportdranken doorgaans dezelfde samenstelling hebben en bestaan uit veelal suikers in de vorm van glucose en sucrose. Maar zijn deze sportdranken voor tijdens het sporten wel zo goed voor ons of zijn het ware suikerdranken als cola zero?

Verschillende soorten

Er zijn natuurlijk tal van sportdranken te verkrijgen. Neem als voorbeeld de welbekende dranken zoals AA en Aquarius. Deze pretenderen een echte sportdrank te zijn, maar zitten in wezen vol met allerlei verschillende soorten suikers. Of dan nu zo gezond is, dat valt te betwisten. Wel is het belangrijk, dat vooral bij een langdurige workout je reserves worden aangevuld. Dus wil je daadwerkelijk een sportdrank voor tijdens het sporten tot je nemen? Kies dan voor een hypotone of isotone sportdrank. Nu vraag jij je vast af, wat zijn de verschillen? Deze dranken bevatten in tegenstelling tot veel andere dranken een stuk minder suiker. In deze dranken vind je doorgaans tussen de 4 en 8 gram suiker per 100 milliliter. Je herkent ze eenvoudig door te kijken op het etiket.

Ook interessant:   Waarom je lever reinigen belangrijk is

Alternatieven

Wil je een sportdrank voor tijdens het sporten, dan kun je deze ook heel eenvoudig zelf maken. Je weet dan tenminste zeker, dat er niet allerlei verschillende toevoeging zijn gedaan, die je wellicht het liefst wilt proberen te voorkomen. Doordat ons lichaam voor bijna 2/3 uit water bestaat, is dit ook voor je sportdrank het basis ingrediënt. Door dit aan te vullen met bijvoorbeeld kokoswater, wat honing en eventueel fruit zorg jij ervoor dat je een complete sportdrank hebt, zonder dat deze vol zit met allerlei toegevoegde suikers. Zo is het niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog een stuk gezonder voor je lichaam ook.