Maak van je thuis sportschool een volwaardige gym

Sinds de pandemie die begon in 2020 zijn steeds meer mensen thuis gaan sporten omdat de sportscholen dicht waren. Nu, meer dan 2,5 jaar verder zien we dat veel van deze mensen niet terug zijn gegaan naar hun gym maar thuis blijven om hun workout te doen. Echter kan die thuis sportschool vaak wel een make over gebruiken, een saaie ruimte geeft immer niet echt meer motivatie. In deze blog geven we jou tips om je thuis sportschool om te toveren naar een echte gym.

Kies je sportruimte

Allereerst is het belangrijk om een goede ruimte te vinden waar je lekker los kan gaan. We raden aan om een ruimte te vinden waar niet te veel afleiding is, dat is namelijk vaak de grootste valkuil bij thuis sporten. Even snel tussendoor een wasje draaien of de vaatwasser uitruimen gebeurt heel vaak tijdens het sporten. Zorg er daarom voor dat je in een ruimte bent waar je geen afleiding hebt. Dit vordert je trainingssessie en dan kun je echt even je hoofd leeg maken.

Kleed je gym aan

Heb je een ruimte gevonden die je om kan toveren tot je privé gym? Dan wordt het tijd om de ruimte in te richten. Allereerst is het belangrijk dat je een goede ondervloer hebt, je wilt namelijk dat je gewichten een zachte landing hebben wanneer ze je laat zakken. Tapijt is bijvoorbeeld een goede oplossing. Vervolgens is het bijna noodzakelijk om een spiegel op te hangen of neer te zetten. Een spiegel is er niet alleen om je progress goed te kunnen volgen, op deze manier kun je ook zelf zien of je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Heb je nog lege wanden? Kleed ze aan! Je kan bijvoorbeeld een spandoek bestellen met je eigen ontwerp of een motiverende quote. Maar je kan je gym nog meer personaliseren, bij drukbedrijf kun je posters of ander drukwerk bestellen om je ruimte persoonlijker te maken. Zo zien we vaak een motiverende quote aan de muur terugkomen.

Ook interessant:   Populariteit personal trainer aan huis verklaard

Sporttoestellen

En dan het belangrijkste, de toestellen. Wellicht heb je al een hele collectie aan apparatuur en kun je dit stukje overslaan. Wanneer je gaat kijken naar toestellen is het belangrijk om te kijken naar je wensen, je niveau en je budget. Ben je iemand die het liefst alles met dumbells en barbells doet, investeer hier dan in. Vaak is deze apparatuur vrij prijzig, kijk daarom eens op tweedehands websites. Hier vind je spullen vaak voor de helft van de prijs.

Ben je meer van de vaste apparaten? Ga dan op zoek naar een apparaat die meerdere oefeningen in één heeft. Dat scheelt je een hoop geld en ruimte.

Cardio

Cardio kan niet ontbreken tijdens je workout. Dit kan op meerdere manier, je kunt namelijk ook gewoon naar buiten om te hardlopen of te fietsen. Maar is dit niet je ding en sport je liever binnen kun je een cardio apparaat overwegen. Denk aan een spinningfiets, een loopband, een roeiapparaat of een crosstrainer. Maak een verstandige keuze, dit zijn namelijk prijzige apparaten en je wil er niet na twee weken op uitgekeken zijn.