Hoeveel moet je dagelijks bewegen?

We weten allemaal dat we eigenlijk meer moeten bewegen. Vooral mensen die op kantoor werken, komen lang niet altijd aan het aantal minuten dat je dagelijks moet bewegen. Dit komt natuurlijk doordat ze meestal de hele werkdag zittend werken. Dit is niet alleen slecht voor je gezondheid, het kan er ook nog eens voor zorgen dat je last krijgt van je rug. Dit is vooral het geval als je op een oncomfortabele bureaustoel zit tijdens de werkdag. Je kunt echter ook als je een kantoorbaan hebt dagelijks genoeg werken. In dit artikel benoemen we hiervoor een paar tips, al starten we met de Beweegrichtlijnen.

De Beweegrichtlijnen

Tot 2017 werden in Nederland diverse richtlijnen en normen toegepast om te controleren of mensen voldoende bewegen. Sindsdien zijn de Beweegrichtlijnen opgesteld, die dus vertellen hoeveel bewegen per dag nodig is. Hieronder noemen we deze richtlijnen.

De Beweegrichtlijnen voor volwassenen

  • Waar bewegen goed is, is meer bewegen nog beter.
  • Voorkom veel stilzitten.
  • Doe minimaal twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen. Deze worden voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • Doe minimaal 150 minuten per week matig intensieve oefeningen. Voorbeelden zijn fietsen en wandelen.

De Beweegrichtlijnen voor kinderen

  • Waar bewegen goed is, is meer bewegen nog beter.
  • Voorkom veel stilzitten.
  • Doe minimaal drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten.
  • Doe minimaal een uur per dag matig intensieve oefeningen. Voorbeelden zijn zwemmen, fietsen en wandelen.
Ook interessant:   De combi tussen kracht en cardio voor het beste resultaat

Hoe kun je makkelijk meer bewegen?

Je moet volgens de Beweegrichtlijnen als volwassene minstens 150 minuten per week aan matig intensieve activiteiten doen. Dit klinkt als veel, maar in de werkelijkheid valt het best mee. Hieronder noemen we dan ook een paar manieren waarmee je gemakkelijk genoeg kunt bewegen.

Wandelen

Je hoeft om meer te gaan bewegen niet naar een sportschool te gaan. Wandelen is namelijk misschien wel de makkelijkste manier om meer te bewegen. Dit komt vooral doordat je op diverse momenten tijdens je dag kunt wandelen, zelfs in de pauze. Neem een broodje mee en loop even een rondje in de buurt van je kantoor.

Fietsen

Woon je in de buurt van je werkplek? Pak dan de fiets in plaats van de auto of het openbaar vervoer om naar je kantoor te reizen. Dit is een eenvoudige manier om meer te bewegen, terwijl je zo ook je conditie verbetert.

Hardlopen

Niet iedereen houdt van hardlopen, maar toch is dit een goede optie als je gemakkelijk meer wilt bewegen. Je hoeft echt niet direct een halve marathon te rennen, start juist eenvoudig en verhoog je tempo en aantal kilometers na verloop van tijd.