home_gym

De Home Gym

De sportscholen hebben het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren gehad tijdens de corona crisis. De zoveelste lockdown is alweer geweest en het blijft onzeker of de sportscholen voor een lange tijd open mogen blijven. Het lijkt er op dat de sportscholen nu weer open mogen, maar de ervaring leert dat het niet voor altijd gegeven is dat dat voor lange duur is. Nu wil jij wel goed blijven trainen, ook als alles gesloten is. Is het hierom niet een slim idee om een home gym voor jezelf in te richten? In dit artikel hebben we wat tips opgesteld om een professionele home gym voor jezelf in te richten. En nee dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Heb ik genoeg ruimte?

Om je eigen home gym in te richten denk je misschien dat je veel ruimte nodig hebt. Bij de term ‘home gym’ zie je gelijk al een grote kelder of een bunker voor je waar je veel ruimte hebt om al je fitnessapparaten en dumbbells in kwijt te kunnen. Echter hoef je helemaal niet over veel ruimte te beschikken. In een kleine kamer kun je namelijk al veel nuttige oefeningen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen zoals squatten, opdrukken, buikspieroefeningen en lunges. Dit kan praktisch gezien al in een ruimte van twee bij twee. Als je een crosstrainer of een loopband in je huis wilt plaatsen, dan vraagt dat natuurlijk wel wat meer ruimte. Toch kun je met een beetje creativiteit al ver komen. Misschien heb je nog wat ruimte over in je slaapkamer, garage of washok?

Kosten besparen

Het inrichten van je eigen home gym hoeft niet perse duur te zijn. Ga voor jezelf na welke spiergroepen je wilt trainen en wat je daar echt voor nodig hebt. Met een paar dumbbells kun je namelijk al veel oefeningen uitvoeren waarmee je verschillende spiergroepen kunt trainen. Wil je vooral je armen en je schouders trainen? Dan kom je met een of twee paar gewichten ook al een heel eind. Naast dat dumbells en gewichten jou in shape kunnen houden, zijn elastieken ook een goede manier om fit te blijven. Het plaatsen van elastieken om je benen heen, om daarna op en neer te bewegen, is een ideale manier om je benen, billen en core sterk te houden.

Ook interessant:   Thuis sporten? Houdt rekening met het soort vloer

De natuur in!

Naast dat je jezelf fit kunt houden in je home gym, is een frisse neus halen natuurlijk altijd goed om te doen. Ga lekker bewegen in de buitenlucht. Een stukje hardlopen, parcourtjes afleggen, met vrienden bootcampen; er zijn genoeg opties om uit te oefenen in de buitenlucht. Wanneer je je focus met het sporten op cardio hebt liggen, is hardlopen in de buitenlucht ideaal. Naast cardio is het ook gewoon mogelijk om krachttraining in de buitenlucht te doen. Neem je gewichten en dumbbells lekker mee naar buiten en doe je oefeningen in de tuin of op je balkon. Gelijk wat vitamine D meepakken is dan ook nooit verkeerd!

Alternatieven

Sporten betekent niet alleen maar dat je tot het uiterste moet gaan met hardlopen, of zo zwaar mogelijke gewichten moet tillen. Het gaat erom dat je in beweging bent. Dit kan zich ook uit in wandelen, fietsen, dansen of yoga. Zolang je regelmatig in beweging blijft, zul je hiermee je fysieke en je mentale gezondheid een boost geven. Ga voor jezelf na welk type sport jou aanspreekt. Zo houd je jezelf gemotiveerd om in beweging te blijven. Houd je lichaam en geest in balans en je zult merken dat je lekker in je vel gaat zitten.

Sportschool abonnement opzeggen via Xpendy

Wanneer je merkt dat de home gym wel echt een succes voor je is, dan kun je beter je sportschool abonnement opzeggen. Het is natuurlijk zonde om te betalen voor een abonnement waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Daarbij ben je bij een home gym ervan gegarandeerd dat je altijd kan sporten, of er nou wel of geen lockdown is. Via de opzegservice Xpendy kun je gemakkelijk je abonnementen opzeggen en dus ook je sportschool abonnement. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de opzegging en dat alles binnen zo’n 2 minuten is geregeld. Op basis van jouw algemene gegevens wordt er een opzegbrief opgesteld die aangetekend wordt verzonden naar de desbetreffende sportschool, zoals bijvoorbeeld een Fit For Free.