Wall sit: muurzitten als sport oefening

De oefening die er vrij simpel uit ziet, maar in feite is deze oefening behoorlijk pittig. Deze oefening ziet er ook zo simpel uit omdat het lijkt alsof je lekker leunt tegen de muur. Het wel bekend muurzitten. De eerste paar seconden merk je namelijk niks tijdens het uitvoeren van deze oefening, echter gaan je benen al snel branden nadat je een tijdje langer staat. Tevens is dit wel een work-out die effectief is en je makkelijk kan toevoegen in je trainingsschema. Het fijne aan deze oefening is ook dat je niet veel nodig hebt, een muur of een boom is al goed. Als het maar iets is waar je met je volledige gewicht tegenaan kunt hangen.

De beste wall sit houding

Het uitvoeren van deze oefening is gelukkig niet zo moeilijk en eigenlijk vrij simpel. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste houding aanneemt.

–          Zorg ervoor dat je met je rug tegen de muur, of iets anders aanstaat

–          Zet je voeten iets uit elkaar en zak een beetje door je knieën. Let er op dat je voeten wel op heupbreedte staan

–          Het is belangrijk dat je knieën in een hoek van 90 graden staan

Ook interessant:   Zwanger thuis sporten

Het is van groot belang dat tijdens het uitvoeren van deze oefening je hoofd, schouders en billen altijd tegen de muur aan blijven. Je lichaam moet als een soort magneet vast zitten aan de muur. Span je buikspieren altijd aan en zorg ervoor dat je je onderrug goed tegen de muur aan duwt. Je knieën moeten ook niet voorbij je tenen komen, houdt deze 90 graden hoek dus goed in de gaten. Zorg ervoor dat jij je voeten ook plat op de grond houdt, anders ga je het jezelf wel heel makkelijk maken.

Duur van oefening

Het goede nieuws aan deze oefening is dat je hem helemaal niet lang hoeft vol te houden. Doe de wall sit in sets van 3 en houdt dit elke keer 30-60 seconden vast. Begin je net aan deze oefening of doe je hem voor het eerst? Zorg ervoor dat je dit langzaam opbouwt. Houdt hem op het begin dan 10-20 seconden vast. Je zult merken dat je benen na een tijdje een beetje gaan trillen, dit is helemaal niet erg! Dit betekent juist dat je spieren hard aan het werk zijn!