Energizers voor achter de pc

Misschien heb jij er wel eens van gehoord, een energizer. Dit is een opdracht of kleine activiteit die gedurende het werk achter je pc worden uitgevoerd. De reden om dit te doen is om je aandacht te kunne behouden gedurende een lange dag achter je computer. Vooral wanneer je een kantoorbaan hebt, waarbij je minimaal 6 tot 8 uur achter je pc zit, is het belangrijk om af en toe even afleiding te zoeken. Doe je dit niet, dan zal dit je productiviteit niet ten goede komen. Niet alleen tijdens een dag kantoorwerk worden energizers veel geadviseerd, maar ook tijdens trainingen en andere lessen waarbij er veel van je aandacht wordt gevraagd. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Rondje wandelen

Eén van de gemakkelijke manieren om even weg te gaan van je pc en je aandacht even ergens anders op te richten, dat is natuurlijk door een rondje te gaan wandelen. Dit kun je alleen doen, maar ook met een collega. Let wel op, dat wanneer je dit met een collega gaat doen, je het gedurende dit rondje niet alsnog over het werk hebt. Zo’n energizer hoeft overigens niet langer te duren dan een minuut of 10-20. Zo kun je even je zinnen verzetten zodat je er vervolgens weer met volle motivatie tegenaan kunt!

Ook interessant:   Thuis padel oefenen

Potjes tafelvoetbal

Het is tegenwoordig ontzettend hip! Een tafelvoetbal in de kantine. De perfecte manier om even achter je pc weg te kunnen, zodat jij en je collega’s even het hoofd leeg kunnen maken nadat jullie net een zwaar overleg hebben gehad. Je zult merken, dat wanneer je dit doet, je alles een stuk makkelijker van je af kunt laten glijden.

Conclusie

Af en toe een break, ook wel energizer genoemd van je werk is ontzettend belangrijk. Op deze manier zorg je ervoor dat je focus kunt houden en ben je een stuk productiever. Niemand is er namelijk voor gemaak om gedurende enkele uren achter elkaar achter de pc te zitten en zich volledig te kunnen concentreren op zijn of haar werk.