Death by Burpees: De meest uitdagende cardio workout met een effectief workout schema

Death by Burpees is een intensieve cardio workout die wordt beschouwd als een van de meest uitdagende workouts. Het is een combinatie van cardio en krachttraining en vereist geen apparatuur, waardoor het een perfecte workout is voor thuis. In dit artikel geef ik je een complete gids voor Death by Burpees met een effectief workout schema en uitleg wat het is.

Wat zijn burpees?

Burpees zijn een full-body oefening die meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen. De oefening begint met een sprong en gaat vervolgens over in een push-up, gevolgd door een sprong en een squat. Burpees zijn een uitdagende oefening die veel energie vereist en ideaal zijn voor het verbranden van vet en het verhogen van de hartslag.

Wat is Death by Burpees?

Death by Burpees is een intensieve cardio workout die is gebaseerd op het concept van intervaltraining. Het idee is om te beginnen met een klein aantal burpees en dit aantal elke minuut te verhogen tot het punt waarop je niet langer het voorgestelde aantal burpees in één minuut kunt voltooien.

Death by Burpees is een intensieve workout die je hartslag verhoogt en zorgt voor een hoge verbranding van calorieën. De workout vereist geen apparatuur en kan thuis worden uitgevoerd.

Tips voor een effectieve Death by Burpees workout

  1. Begin langzaam: Death by Burpees is een intensieve workout en kan zwaar zijn voor beginners. Begin langzaam en bouw de intensiteit geleidelijk op om blessures te voorkomen en je lichaam te laten wennen aan de oefeningen.
  2. Zorg voor een goede warming-up: Een goede warming-up is essentieel om je lichaam voor te bereiden op de Death by Burpees workout. Begin met een lichte cardio-oefening en voer vervolgens enkele dynamische stretches uit om je spieren op te warmen.
  3. Blijf gehydrateerd: Death by Burpees kan intensief zijn en het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens de training. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens en na de workout.
  4. Houd je ademhaling onder controle: Ademhaling is cruciaal tijdens het uitvoeren van burpees. Zorg ervoor dat je inademt tijdens de squat en uitademt tijdens de sprong en push-up.
  5. Luister naar je lichaam: Death by Burpees is uitdagend en het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Stop als je pijn of ongemak voelt en raadpleeg een arts als je twijfels hebt over je fysieke gezondheid.
Ook interessant:   Dumbbell oefeningen

Death by Burpees workout schema

Hieronder vind je een voorbeeld van een Death by Burpees workout schema dat je kunt gebruiken om te beginnen.

MinutenAantal Burpees
0-11
1-22
2-33
3-44
4-55
5-66
6-77
7-88
8-99
9-1010
10-1111
11-1212
12-1313
13-1414
14-1515
15-1616
16-1717
17-1818
18-1919
19-2020

In dit schema voer je tijdens de eerste minuut één burpee uit. Bij elke volgende minuut voer je één extra burpee uit. Dus in de tweede minuut voer je twee burpees uit, in de derde minuut drie burpees, enzovoorts. Dit gaat door totdat je niet langer het voorgeschreven aantal burpees binnen de minuut kunt uitvoeren.

Als je bijvoorbeeld bij minuut 8 niet in staat bent om 9 burpees uit te voeren binnen de minuut, dan is de workout voor jou klaar. Je noteert dan het laatste voltooide aantal burpees als je score en probeert de volgende keer meer te doen.

Let op: dit is een intensieve workout die veel van je vraagt. Het is belangrijk om goed op te warmen voordat je begint en om te stoppen als je pijn ervaart of buiten adem raakt. Bouw de intensiteit langzaam op en luister naar je lichaam.