Op deze manier beweeg je nog meer op een dag

Het is enorm belangrijk om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Hier zijn er vijf redenen voor, namelijk: je leeft er langer door, je bouwt meer energie op, je blijft fit, je hebt minder kans op hart- en vaatziekten en je bloeddruk verlaagt. Er zijn verschillende manieren waarop je voldoende beweging kunt krijgen. Zo kun je op je vrije dagen vaker de sportschool bezoeken, met de fiets of lopend naar het werk of school gaan, eerder de trap nemen in plaats van de lift gebruiken of tijdens de pauzes een lunchwandeling maken. Kies een sport die bij je past. Vind je fietsen leuker? Leg je focus dan hierop en dan blijft het bewegen leuk. Er zijn verschillende fietsen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit een eenvoudige stadsfiets of een elektrische fiets, zoals de Bongersbikes. Meer weten over elektrische fietsen? In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Een elektrische fiets brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste, het gebruik van een elektrische fiets is minder intensief dat het gebruik van een eenvoudige stadsfiets. Met een stadsfiets ben je volledig afhankelijk van je spiersterkte en conditie om vooruit te komen en bij een elektrische fiets is er een motor voor trapondersteuning. Je trapt natuurlijk zelf, maar hebt minder kracht nodig om vooruit te komen. Ten tweede, door de motor van de elektrische fiets kun je binnen een korte tijd een langere afstand afleggen. Een elektrische fiets maakt tot wel 25 kilometer per uur. Mocht je een hogere snelheid willen hebben, zal je fiets een speed pedelec moeten hebben. Hiermee gaat de elektrische dubbel zo hard, namelijk tot bijna 45 kilometer per uur. Daarnaast biedt een elektrische fiets gebruiksvriendelijkheid, comfort en gemak aan. Een perfecte voorbeeld hiervan is de Koga fiets bongersbikes

Ook interessant:   5 handige producten voor tijdens en na je zwangerschap

Waar moet ik allemaal op letten?

Bij de aankoop van een elektrische fiets, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Allereerst zul je je budget moeten bepalen. Kies je voor een goedkope of dure e-bike? Ten tweede, bepaal de afstand die je dagelijks zult afleggen. Aan de hiervan kun je het best een accu kopen. Koop je een grotere accu dan nodig, dan zul je milieuvriendelijker reizen. Ten derde, er zijn verschillende soorten fietsen, zoals een speed pedelec fiets of elektrische bakfiets. Bepaal welke je nodig gaat hebben. 

Kortom, met behulp van een elektrische fiets kun je aan je dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Een elektrische fiets is niet alleen goed voor je gezondheid, maar brengt ook andere voordelen met zich mee.