Beter slapen en herstellen van fitness met een verzwaringsdeken

Ben jij regelmatig in de sportschool te vinden? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je lichaam en dus ook spieren voldoende rust krijgen. Naast de juiste trainingen en voeding, is het zonder voldoende rust en slaap bijna onmogelijk om tot maximale prestaties te komen. Om er nu voor te zorgen dat je goed kunt herstellen, is voldoende slaap een absolute must. Maar hoe zorg je er nu voor dat je goed slaapt? Wist je dat een verzwaringsdeken uitkomst kan bieden? Hoe dit exact werkt, vertellen we je nu!

Wat is een verzwaringsdeken?

Voordat we verder ingaan op hoe een verzwaringsdeken kan bijdragen aan het verbeteren van je nachtrust en zo dus ook het herstel van je lichaam bevordert, is het goed eerst uit te leggen wat een verzwaringsdeken nu eigenlijk is. Een verzwaringsdeken is een speciaal soort deken die ontworpen is om de gebruiker een gevoel van gewicht te geven. Deze deken is meestal gemaakt van zware materialen, zoals glasvezel, katoen of polyester, en is vaak gevuld met kleine korrels, zoals kiezels of zand. Deze korrels zijn verdeeld over de deken om een gelijkmatige druk te geven over het lichaam, waardoor het gevoel van gewicht ontstaat.

Ook interessant:   Sporten en kleding

Waarvoor wordt een verzwaringsdeken gebruikt?

Verzwaringsdekens worden vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden, zoals het verminderen van angst, stress, of slapeloosheid. Het gevoel van gewicht wordt gezien als rustgevend en helpt bij het verminderen van angst, stress, of slapeloosheid. Ook kan het helpen bij het verminderen van symptomen van bepaalde aandoeningen zoals autisme, ADHD of PTSD. Je kunt je dus wel voorstellen dat het wel degelijk een positieve invloed zou kunnen hebben op het herstel van je spieren na een stevige workout. Met name door het feit dat het je nachtrust bevort. En laat dat nu net één van de drie belangrijke pijlers zijn die ervoor zorgt dat je spiergroei wordt bevordert.

Verschillende soorten dekens

Wat belangrijk is om te weten, is dat verzwaringsdekens er in verschillende soorten en gewichten zijn, bijvoorbeeld ook een verzwaringsdeken tweepersoons. Het is daarom dus ook belangrijk om te kijken welke het meeste voor jou geschikt is. Een te zwaar deken kan al snel een beklemmend gevoel geven, terwijl een te lichte weinig tot geen effect heeft. Twijfel je welke deken het beste bij je past? Dan is het raadzaam om naar een slaapspecialist te gaan, zodat jullie samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.