Dieet en fitness

Als het gaat om een lang en gezond leven, zijn er twee noodzakelijke ingrediënten: voeding en fitness. Hoewel sommigen denken dat ze één geheel vormen, is niets minder waar. Het is heel goed mogelijk om een perfect gezond voedingspatroon te hebben en toch slechte fitnessgewoonten te hebben. Het is net zo goed mogelijk om zeer fit te zijn met minder goede eetgewoonten.

Om heel eerlijk te zijn, het is mogelijk om alleen met een dieet kilo’s kwijt te raken. Het is moeilijk maar mogelijk. Het is ook mogelijk om lichamelijk fit te zijn en een paar extra kilo’s over te houden. We zijn in hoge mate wat we eten. Als we een vetrijk en vetarm dieet volgen, zal ons lichaam de brandstof missen die nodig is om het vet te verbranden. Maar als we ons lichaam niet de middelen verschaffen die het nodig heeft om spieren op te bouwen, maakt het niet uit hoeveel gewichten we heffen.

Als het gaat om dieet en fitness

Worden de beste resultaten bereikt als ze samenwerken in plaats van afzonderlijk. Gebruik je fitness routine om overtollige calorieën te verbranden en gebruik je dieet om je lichaam de voedingsstoffen en brandstof te geven die het nodig heeft om spieren op te bouwen. Ik heb vaak gehoord dat een pond spieren minder weegt dan een pond vet. Hoewel dit helemaal niet waar is, is een pond toch een pond; een pond spieren neemt minder plaats in op het lichaam dan een pond vet. Pond voor pond, heb ik veel liever dat het mijne uit spieren bestaat dan uit vet. Diëten alleen bouwt geen spieren op en dat is iets wat u goed moet onthouden bij uw inspanningen.

Ook interessant:   De grootste dieetfouten

Je moet je ook realiseren dat je, terwijl je spieren opbouwt, misschien centimeters verliest terwijl je geen grote vooruitgang op de weegschaal laat zien. Het is heel belangrijk dat u dit in gedachten houdt tijdens het afslankproces. Meet uw vooruitgang niet alleen af aan de hand van de weegschaal, anders zult u misleidende resultaten boeken. Het probleem is dat veel te veel mensen dit doen en gefrustreerd raken en het opgeven terwijl ze eigenlijk vooruitgang boeken. Laat uzelf niet het slachtoffer worden van de weegschaal. Kijk in de spiegel, pas uw strakke broek en meet uw taille. Meet je succes af aan hoe je je voelt na het beklimmen van een trap, niet aan hoeveel kilo er deze week van de weegschaal is gevallen.

Door fitness in uw dieet op te nemen

Stelt u uw lichaam ook in staat de extra calorieën die u overdag hebt verbruikt, te verbranden. Dit betekent dat als u overdag een kleine ‘cheat’ wilt nemen, u dit kunt goedmaken door ’s avonds wat meer calorieën te verbranden dan normaal. Dit is niet iets wat vaak moet gebeuren, maar een incidentele gebeurtenis zal uw dieet niet maken of breken.

Je moet dieet en fitness ook zien als een soort bal en handschoen relatie. Hoewel je ook zonder handschoen kunt spelen, werkt het veel beter als je beide hebt. Dieet en fitness samen kunnen fantastische resultaten opleveren voor wie beide serieus neemt. Wat je moet onthouden is dat geen van beide zo goed werkt en dat geen van beide zal werken tenzij je bereid bent het werk te doen. Je moet er een prioriteit van maken in je leven om de best mogelijke resultaten te bereiken.