Weerstandsbanden

Weerstandsbanden kopen voor thuis sporten

Weerstandsbanden, de perfecte manier om je lichaam en dus ook spieren thuis flink aan het werk te zetten. Afhankelijk van je eigen kracht, bepaal je eenvoudig zelf welke weerstandsband hier het beste bij past. Aangezien je ze als set koopt, kun je relatief makkelijk switchen op het moment dat je het gevoel hebt dat je het te gemakkelijk afgaat. Dus wil jij je spieren ook thuis extra aan het werk zetten, dan zijn weerstandsbanden de perfecte manier om dit te doen. Wil jij weten hoe je ze het beste kunt gebruiken en welke banden het meest geschikt zijn voor je? Wij vertellen het je.

Waarom kiezen voor weerstandsbanden?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te gaan sporen. Omdat het aanschaffen van een volledige ‘homegym’ natuurlijk een enorme uitgave is, kiezen mensen voor een efficiënte manier van trainen. Eén van de attributen die je hierbij ontzettend goed kan helpen, zijn weerstandsbanden. Deze banden kun je namelijk in verschillende weerstandsniveaus krijgen en zijn super eenvoudig in gebruik. Het voordeel van deze banden, is dat ze relatief goedkoop zijn, ze veelzijdig zijn en geschikt zijn voor zowel beginner als gevorderde sporter. Kortom, een absolute aanrader dus.

Verschillende soorten weerstandsbanden

Wanneer je kiest te gaan trainen met een weerstandsband, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor een band die geschikt is voor jouw niveau. Niet voor niets zijn ze dan ook veelal per set verpakt. Op deze manier bepaal jezelf hoeveel weerstand je nodig hebt om een bepaalde oefeningen goed uit te kunnen voeren. Wil jij weten welke banden op dit moment het populairste zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben er namelijk twee voor je uitgepikt, die we hieronder verder toe zullen lichten.

Ook interessant:   Zo kies je de beste hardloopschoenen

Tunturi Mini Resistance Band

Kies je voor de Tunturi Mini Resistance Band, dan ben je verzekerd van banden geschikt voor ieder niveau. Deze set bestaat namelijk uit maar liefst 5 verschillende weerstandsbanden, waarmee je dus geheel op je eigen niveau en ook tempo kunt trainen. Belangrijk om te weten is wel dat je niet te vroeg naar een zwaardere band moet gaan. Je kunt er beter voor kiezen wat meerdere oefeningen onder lagere weerstand te doen, dan dat je direct voor een te hoge weerstand gaat en het ook ten koste kan gaan van de uitvoering van de oefening.

Let’s Bands Set Pro

Wil je je volledige lichaam kunnen trainen, dan is deze set weerstandsbanden absoluut iets voor jou! Deze set bestaat namelijk uit twee grote weerstandsbanden, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld het trainen van je armen en uit 3 kleinere banden, waarmee je het overgrote andere deel van je lichaam eens stevig onder handen kunt nemen. Weet je nog niet helemaal hoe je deze banden het beste kunt gebruiken? Geen probleem! Bij deze set wordt namelijk niet alleen een handig opbergzakje meegeleverd, maar ontvang je naast een polsband en handleiding ook gewoon een DVD met allerlei verschillende oefeningen.