De voordelen van een diëtist

Gezonde voeding en voldoende beweging. We weten allemaal hoe ongelofelijk belangrijk het is voor een gezonde leefstijl. Toch blijkt dat dit in de praktijk vaak een stuk uitdagender is, dan je op voorhand had gedacht. Met name door het feit dat we zo ontzettend veel verleidingen moeten zien te weerstaan, kan het af en toe een flinke opgave zijn om gezond en vooral ook gevarieerd te blijven eten. Om er dan voor te zorgen dat je een stok achter de deur hebt en dus iemand die je hierin kan begeleiden, kan een diëtist uitkomst bieden. Wat de voordelen van een diëtist zijn, vertellen we je in dit artikel.

Voedingsschema op maat

Gevarieerde en vooral ook gezonde voeding is natuurlijk één, maar de juiste verhoudingen is natuurlijk een heel ander verhaal. Afhankelijk van je lichaamsgewicht en ook je behoefte wordt er een voedingsschema voor je gemaakt met voedingsmiddelen die aansluiten op je uiteindelijke doelen. Belangrijk is wel dat je er natuurlijk met een eenmalig voedingsschema niet bent. Wat vooral belangrijk is, is dat het proces nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Naarmate je de nodige kilo’s verliest, zullen de behoeftes ook anders worden en is de kans vrij groot dat er bepaalde aanpassingen moeten worden gedaan in het schema. Niet voor niets zal er daarom ook periodiek een bezoekjes moeten worden gebracht aan de dietist.

Ook interessant:   Thuis afvallen, hoe doe je dat? 3 effectieve tips

Een dietist helpt je niet alleen met bijvoorbeeld afvallen, maar vooral met het aanpassen van je levensstijl en je eetpatroon. Hierdoor zal je niet alleen op korte termijn resultaat boeken, maar ook meer zekerheid hebben om in de toekomst niet terug te vallen in je oude eetpatroon zodat je op het gewenst gewicht kunt blijven.

Stok achter de deur

Wanneer we beginnen met gezonde voeding, dan zie je dat het vaak de eerste, tweede en ook derde week prima gaat. Toch komt er een keer een moment waarop het allemaal wat lastiger wordt. Op het moment dat je dan onder begeleiding staat van een diëtist, zul je merken dat je ook mentaal een stuk meer steun krijgt, dan wanneer je het helemaal zelf moet doen. Ook zorgt de periodieke afspraak ervoor dat je je een stuk beter aan je aangemeten schema houdt. Dit omdat je tijdens het weegmoment natuurlijk geen verantwoording af wilt leggen waarom je weinig tot niet af bent gevallen. Nu is een keer niet zo erg, maar wanneer dit structureel het geval is, zal er toch drastisch iets moeten veranderen.