Fruit

Gezond eten tips

Tegenwoordig zijn er overal verleidingen om ons heen om ongezond te gaan eten. Dit gaat van reclame borden tot de reclames die je op de tv ziet. Het is daarom erg verstandig om thuis gezond en lekker te kunnen eten. Zo kom je een heel stuk minder snel in de verleiding om ergens anders wat te kopen. Helaas denken veel mensen dat gezond en lekker niet in één zin passen, maar het tegendeel is daarvan waar. Het is zeker wel mogelijk om thuis gezond en lekker te gaan eten. 

Fruit

Er zijn een hele hoop dingen die ongezond zijn en heel erg zoet, maar er zijn ook zeker gezonde dingen die zoet kunnen zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld voor fruit kiezen. Fruit is heel erg gezond om een hele hoop verschillende redenen. Het grote voordeel aan fruit is dat er een hele hoop verschillende soorten van zijn. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, maar er is altijd wel ministens één fruit soort die je lekker vind.

Ook interessant:   Tips om je WC te verbouwen

Fruit is gezond omdat ze vol zitten met vitamines. Daarnaast hoef je van fruit veel minder te eten om vol te zitten, dan van bijvoorbeeld chips.

Combinaties maken

Wanneer je niet echt van een bepaald soort fruit houd of een bepaald soort groente, kun je ze altijd proberen te combineren. Wanneer je iets combineert is de kans groot dat je het dan toch wel lekker vind. Smaken kunnen los van elkaar niet lekker zijn, maar wanneer je ze samen voegt zal je al snel merken dat je heel wat mist wanneer je ze niet samen eet.

Dit kun je ook doen met bijvoorbeeld sausjes bij bepaalde soorten groentes te maken of door salades te proberen met een andere soort dressing dan dat je zelf eerst zal kiezen.