Diëten en diabetes

Zeer weinig mensen beseffen het grote effect dat gewicht heeft op diabetes. Zelfs zwangerschapsdiabetes komt veel vaker voor bij patiënten met overgewicht dan bij patiënten zonder overgewicht. Type 2, of diabetes bij volwassenen, komt vaker voor bij mensen met overgewicht dan bij mensen met een “ideaal” gewicht. In feite heeft bijna 90% van de mensen met diabetes type 2 overgewicht. Als u aan diabetes type 2 lijdt, is het beste cadeau dat u uzelf kunt geven misschien wel het cadeau om uw gewicht onder controle te krijgen.

Van de mensen die lijden aan diabetes type 2 heeft bijna 40% een hoge bloeddruk, een andere aandoening waarvan wordt aangenomen dat deze wordt verergerd door overgewicht. Overgewicht kan ook leiden tot een aandoening die bekend staat als insulineresistentie, waarbij het lichaam niet langer reageert op de insuline die nodig is om het lichaam te helpen suiker en glucose op cellulair niveau als brandstof te gebruiken.

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uzelf te helpen als bij u diabetes type 2 is vastgesteld of als u het risico loopt op deze verwoestende aandoening. Allereerst moet u de kilo’s kwijtraken. Ik weet dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Diëten is nooit gemakkelijk en zelden leuk voor de gemiddelde persoon. Maar als u niet begint met drastische stappen om een zo goed mogelijke gezondheid voor uzelf te verkrijgen, zult u misschien niet kunnen genieten van de levenskwaliteit die u voor uw gouden jaren had gepland. Laat uw conditie uw motivatie zijn en maak plannen om uw kleinkinderen en achterkleinkinderen te zien afstuderen.

Laat u niet beheersen door diabetes

Vecht er staande tegen. Ga niet bij de pakken neerzitten en laat u niet beheersen door diabetes. Sta op en neem de controle over uw lichaam terug. Dit is een gevecht tot het einde en als je het toelaat, zal diabetes je einde zijn. Als je het gevecht staand aangaat, verlies je het gewicht, ga je naar buiten en beweeg je, luister je naar de dokter en volg je die op. Vind de kracht in jezelf om deze ziekte te bestrijden. Je zult versteld staan van wat er gebeurt als je besluit op te staan en te vechten voor je gezondheid.

Ook interessant:   Is water gezond

Word actief. Zoek activiteiten die je leuk vindt en ga naar buiten en doe ze. Maak die activiteiten ook niet passief. Al is het maar elke dag sjoelen, ga naar buiten en speel. Geniet van de zon. Pluk bloemen met de kleintjes. Ga golfen. Doe wat nodig is om elke dag in beweging te komen om je te herinneren waarom je eeuwig wilt leven.

Let op wat je eet. Afval erin, afval eruit, toch?

Je hebt strikte dieetvoorschriften als de diagnose diabetes is gesteld. Dit betekent dat je je absoluut aan je dieetbeperkingen moet houden. Leer binnen die grenzen te leven, zodat je optimaal van het leven kunt genieten. Het verbazingwekkende is dat er allerlei voedingsmiddelen beschikbaar zijn die vriendelijk zijn voor mensen met diabetes, die er een paar jaar geleden nog niet waren. Het is heel goed mogelijk om goed te leven en te eten met diabetes als je je aan je plan houdt. Het belangrijkste van een dieet met diabetes is dat je nooit uit het oog verliest hoe belangrijk dat is.