Diabetes en afvallen

Als je diabetes hebt, betekent dat niet dat je de rest van je leven flauw voedsel moet eten. Je moet wel leren wat goed voor je is en wat slecht voor je lichaam. Je moet een gezond dieet samenstellen dat je leven gezond houdt en je de voedingsstoffen geeft die je lichaam nodig heeft om hartziekten weg te houden.

Wat is echt slecht voor diabetici om te eten? Dit is wat voor ieder ander een slecht dieet zou zijn.  Het antwoord is een dieet met veel vet, zout, suiker en te veel bewerkt voedsel. Dit soort voedsel zit vaak vol met meervoudig verzadigde vetten of transvetten, die niet door lichaamsbeweging kunnen worden afgebrand. Ze blijven in het lichaam en verstoppen de slagaders. Als je diabetes hebt kan dit het slechtste zijn voor je dieet en dit verhoogt je kansen op het krijgen van hartziekten, beroertes en andere hartproblemen die tot complicaties kunnen leiden.

Dit betekent niet dat u het vet voor altijd moet schrappen, maar sommige vetten zijn gezond en noodzakelijk. Het is heel belangrijk als je diabetes hebt om te weten welke vetten en voedingsmiddelen goed voor je zijn en welke vetten ook schadelijk voor je zijn. Vetten zitten vooral in bewerkt voedsel en in de meeste fastfoodrestaurants en zijn niet gezond. Omega-3 vetzuren komen meer voor in vis en zijn zeer goed voor diabetici omdat ze het risico van een plotselinge hartaanval kunnen helpen verminderen.

Ook interessant:   Beste vitamine D zijn betaalbaar en effectief

U mag nog steeds suikers en vetten eten

Wanneer u aan uw dieet werkt, mag u niet vergeten dat u nog steeds suikers en vetten mag eten, maar in kleinere hoeveelheden. De manier waarop deze voedingsmiddelen in uw lichaam werken, verhoogt de kans op gezondheidsproblemen in uw lichaam.  U moet ze uit uw dieet schrappen, zodat u de goede effecten voor uw gezondheid kunt hebben die uw lichaam nodig heeft voor een bepaalde hoeveelheid vet om gezonder te zijn.

U moet uw inname van koolhydraten onder controle houden omdat het belangrijk is voor diabetici.  Dit is vanwege de overtollige koolhydraten zal veranderen in suikers in het lichaam en diabetici moeten voorzichtig zijn over de hoeveelheid van het krijgen van te veel koolhydraten in hun dieet. Dit zal hun bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Diabetici kunnen van voedingsdeskundigen of een goed boek over dit onderwerp leren hoe zij hun koolhydraten moeten tellen. Dit kan hen helpen bij de beslissing hoeveel ze moeten eten en bij welk soort maaltijd.

Als je diabetes hebt, betekent dat niet dat je je dieet moet beperken tot voedsel zonder smaak. Je kunt nog steeds eten wat je wilt, zolang je de porties onder controle houdt. Het gaat erom dat u de controle houdt, zodat u niet meer eet dan uw lichaam kan verwerken, en dat is het dieet dat iedereen in zijn leven zou moeten hebben om gezond en gelukkig te zijn.