Waarom het een goed idee is om een step in huis te halen

Steppen is iets voor kinderen, toch? Grote kans dat jij er vroeger ook op rond hebt gereden. Maar wat voor fietsen geldt, gaat ook op voor steppen: je verleert het niet. En wist je dat het ontzettend gezond is?

De step is dan ook aan een ware opmars bezig en terug te vinden in steeds meer huishoudens. Er is dan ook een steeds groter aanbod van steps voor volwassenen, die bewijzen dat steppen allang niet meer alleen voor kinderen is. Deze steps zijn niet alleen hip en leuk om te gebruiken: ze bieden je ook nog eens een goede workout.

Een van de redenen dat steps aan een opkomst bezig zijn, is de toenemende populariteit van elektrische steps. Het moge duidelijk zijn dat wij ons hier zullen richten op de exemplaren waarmee je zelf aan de bak moet.

Steppen is gezond

Bewegen is goed voor je, dat weten we allemaal. Het is waarom we op deze site zo graag tips met je delen om net wat gemakkelijker te maken om bewegen in je dagelijkse leven te integreren.

Maar wist je ook dat steppen een bijzonder efficiënte – en verantwoorde – manier is om aan die portie beweging te komen? Je kunt het zien als een behoorlijk complete en veelzijdige cardio training, waarbij je heel wat verschillende spiergroepen gebruikt. Zo is steppen natuurlijk goed voor je benen en je billen, maar bijvoorbeeld ook voor je core en je buikspieren. Dat komt doordat je tijdens het steppen eigenlijk voortdurend bezig bent om jezelf in evenwicht te houden en je spieren dus worden gedwongen om kleine correcties uit te voeren.

Ook interessant:   Op wandelvakantie: Hoe kies je de beste wandelschoenen?

Voor hardlopers is steppen een goede manier om (extra) te trainen zonder altijd de knieën en heupen al te hard te belasten. Op vakantie boeken steeds meer mensen een step-tour om de omgeving te verkennen. Maar, ook vanuit huis, in je dagelijkse woon-werkverkeer kom je met steppen eenvoudig aan je dagelijkse beweging.

Integreer het in je dagelijkse routine

Zo woon en werk je misschien net te ver van een station om er lopend naartoe te kunnen, maar zie je dat gehannes met een vouwfiets in de trein ook niet zitten. Dus pak je maar de auto, of ga je met de bus naar het station. Van deur tot deur: dan blijft er weinig ruimte over voor beweging.

Met de step ben je vaak bijna even snel als met de fiets, zodat het een prima alternatief is om naar het station te reizen. Vervolgens klap je die step in een handomdraai in elkaar, zodat hij mee kan in de trein. Veel handzamer dan een vouwfiets, en op je aankomststation klap je hem zo weer uit elkaar.


Op die manier wordt het openbaar vervoer dus opeens toch een volwaardige optie om naar je werk te reizen. Ideaal als je daarmee file tijd kunt vermijden en natuurlijk goed voor het milieu. Misschien nog wel het mooiste: je verbrandt meteen de nodige calorieën en zit lekkerder in je vel doordat je jouw werkdag begint en eindigt met een portie beweging.