voetbalkleding

Voetbalkleding kopen

Ben je het thuis sporten zat en wil je lekker gaan voetballen? Dan is goede voetbalkleding kopen en voetbalschoenen kopen het eerste wat je moet doen. Wellicht heb je in het verleden wel veel gevoetbald en wil je dit nu weer in een vriendenteam doen, of ben je toe aan nieuwe voetbalkleding die je voor de training wil gebruiken bij je voetbalclub. We kijken graag met je mee naar een aantal tips die je kunnen helpen om de juiste voetbalkleding uit te kiezen.

Merk voetbalkleding

Alle voetbalclubs worden gesponsord door een bepaald merk, zo wordt Ajax en Feyenoord bijvoorbeeld gesponsord door Adidas voetbalkleding. Zeker iets om rekening mee te houden, aangezien je als Ajax en Feyenoord fan misschien juist wel in Adidas kleding wilt lopen terwijl je als PSV speler waarschijnlijk dan liever in Puma voetbalkleding rondloopt – de sponsor van PSV.

Kwaliteit

Alle grote en bekende merken hebben hoge kwaliteit in voetbalkleding en voetbalschoenen. Zo mag je ervanuit gaan dat je bij Adidas, maar ook bij Nike kleding langer plezier kunt hebben van je kleding dan sportkleding van een huismerk van de Zeeman of Wibra. Uiteraard is je budget een belangrijke bepalende factor in welke kleding je kunt en wilt kopen, maar bij voetbalkleding kan goedkoop soms zeker duurkoop zijn. Een shirtje van €10 van de Zeeman gaat simpelweg gewoon minder lang mee dan een shirtje van Nike van €50. Of de meerkosten opwegen tegen de langere bruikbaarheid van de kleding hangt ook af van je portemonnee.

Ook interessant:   Waarom het een goed idee is om een step in huis te halen

Voetbalschoenen en kleding

Wij zijn zelf groot fan om kleding altijd in een setje te kopen, zodat het er mooi uit ziet en goed bij elkaar past. Een broekje en voetbalshirt kun je altijd als combinatie set kopen. Voetbalschoenen daarin tegen hoeven wat ons betreft niet van het hetzelfde merk te zijn. Veel professionele voetbalspelers hebben ook individuele sponsordeals met schoenen merken, waardoor iedere speler bijna op andere schoenen loopt. Bij voetbalschoenen geldt nog meer dan bij voetbalkleding dat de pasvorm het allerbelangrijkste is. Voor iedere voet past een andere schoen soms beter. Heb je bijvoorbeeld bredere voeten dan gemiddeld, langere voeten of juist smallere voeten? Dit bepaald allemaal hoe goed een bepaalde voetbalschoen zit.