Trampoline in je eigen tuin: leuk & sportief!

Heb je de ruimte in je eigen tuin, dan heb je vast al eens gedacht aan een trampoline. Leuk voor de kinderen, maar stiekem ook voor jezelf leuk om op te springen. Een perfecte activiteit wat gegarandeerd succes is bij kinderen, waarbij ze ook nog lekker aan het bewegen en buiten spelen zijn. In de wereld van trampolines zijn er veel verschillende soorten, maten en opties: tijd om in deze blog eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Opbouw trampoline

De meest bekende trampoline is de zogeheten opbouw trampoline. Deze trampoline kun je makkelijk opbouwen en daarmee in de tuin zetten. Het voordeel hiervan is dat je de trampoline ook makkelijk weer weg kunt halen als je kinderen er niet meer mee spelen. Het nadeel is dat de trampoline een heel prominente plek in je tuin heeft doordat de trampoline op poten staat en daardoor visueel heel zichtbaar is.

InGround trampoline

Een andere vorm is de InGround trampoline. Deze trampolines graaf je deels in maar steken nog ongeveer 20 centimeter boven de grond uit. Het gedeelte wat uitsteekt is het zogeheten valkussen, de rand van de trampoline. Dat heeft praktische voordelen omdat zeker bij kleine kinderen het vallen veiliger binnen de trampoline blijft en een kind minder makkelijk naast de trampoline kan vallen.

Ook interessant:   Vier manieren om het hygiënisch te houden met thuissporten

Flatground trampoline

De derde en laatste bekende vorm van trampolines voor in je tuin is de flat ground trampoline. Deze vorm van trampolines wordt volledig ingegraven in de tuin, waardoor deze volledig gelijk is met de rest van de tuin. Een heel mooie optie, omdat de trampoline dan perfect verwerkt is in de tuin. Het voordeel hiervan is ook dat je een fijne en goede elasticiteit krijgt in de trampoline, omdat de trampoline heel stevig ingebouwd in de tuin is ingebouwd.

Accessoires

Als laatste tip is het goed om te overwegen of je ook een veiligheidsnet rond de trampoline wilt hebben. Deze zijn bijna altijd makkelijk extra toe te voegen als losse accessoire. Afhankelijk van hoe enthousiast (wild) je kinderen zijn, kan het een veilige optie zijn om toch een veiligheidsnet toe te voegen aan je trampoline – zeker wanneer ze nog wat jonger zijn.