TENS apparaat tegen spierpijn

TENS apparaat tegen spierpijn

Na het sporten is spierpijn voor iedereen een bekend probleem. Nieuwe spiergroepen die je hebt gebruikt tijdens het sporten, een intensieve sportsessie of na een lange duurtraining. Bij het belasten van je spieren kan het gebeuren dat de spieren heel licht beschadigd raken met miniscule scheurtjes. Dat is de oorzaak van wat wij als spierpijn herkennen. Ons lichaam is er perfect op gebouwd om de spieren weer te herstellen binnen een aantal dagen, maar er is ook een manier om spierpijn beter te behandelen. In dit artikel duiken we in het TENS apparaat tegen spierpijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Allereerst willen we inzoomen op het beste wat je kunt doen tegen spierpijn, namelijk voorkomen is beter dan genezen. Oftewel, spierpijn kun je grotendeels voorkomen en dat is altijd beter dan spierpijn genezen. Onderdeel van je workout hoort vooraf een warming-up en achteraf een cooling down te zijn. Dit is bedoeld om aan het begin je spieren warm te maken en voor te bereiden op belasting. Ook de cooling down is van belang, omdat je hiermee je spieren letterlijk probeert af te koelen en de spanning van de spier af probeert te halen. Hierbij is ook rekken en strekken belangrijk. Op Youtube staat veel goede video’s met basis instructies voor de warm-up en cooling down, kijk daar eens en voeg dit toe aan je workout om spierpijn te voorkomen.

Ook interessant:   Spieren masseren na sporten met MasGun

TENS apparaat tegen spierpijn

Word je na een intensieve workout de volgende dag toch wakker met spierpijn? Dan wil je hier vanzelfsprekend zo snel mogelijk vanaf. Het TENS apparaat helpt tegen de spierpijn en zorgt voor verlichting van de pijn. Het apparaat werkt met een aantal elektroden die je op de plekken plakt waar je spierpijn hebt, waarna het door middel van mini-stroomstootjes zorgt voor pijnverlichting. Het is niet voor niets dat het TENS apparaat bijvoorbeeld ook bij bevallingen wordt gebruikt om weeën mee op te vangen. Zowel voor spierpijn als bij weeën zorgt het TENS apparaat voor pijn vermindering waardoor het een goed apparaat is voor na een workout.

Wat het TENS apparaat zo effectief maakt, is dat je heel gericht de elektroden kunt plakken op precies de plek waar je spierpijn hebt. Vaak heb je na een workout bijvoorbeeld in je bovenarmen of in je kuiten pijn en niet over je hele lichaam. Dit maakt het TENS apparaat perfect, omdat je hiermee heel precies de spierpijn kunt verlichten.