Hoe gebruik je een beenmassage apparaat na het sporten?

Na een intensieve sport sessie zal je wellicht een aantal spieren goed voelen. Bijvoorbeeld op een leg day tijdens het thuis sporten, je benen kunnen dan voelen alsof ze in de brand staan. Of na een workout waarin je de nek en schouderspieren hebt belast, een vervelende pijn die makkelijk een aantal uren of dagen kan aanhouden. Een beenmassage apparaat is hierbij een goede oplossing. Door je spieren te masseren, kneed je de spieren als het ware weer tot rust nadat ze door het sporten op hevige spanning zijn gezet. Bij een keiharde workout kan het zelfs gebeuren dat er haarscheurtjes in de spieren ontstaan. Hier hoef je jezelf geen zorgen over te maken, maar het is wel belangrijk dat je spieren de kans krijgen zich weer te herstellen. Ook hierbij helpt het (licht) masseren van je spieren.

Masseren met een massage apparaat

Sommige gebieden van je lichaam zou je ook met je handen kunnen masseren, zoals je benen. Een beenmassage apparaat geeft je echter de mogelijkheid om de massage specifieker en beter uit te voeren. Met het apparaat van Fitgun krijg je als ware een brace om je gehele been, die door middel van luchtcompressie je benen masseert. Het beenmassage apparaat zorgt voor het beter herstellen van je spieren, waarom ook altijd professionele sporters worden gemasseerd. De bloedsomloop van je spieren wordt bij het masseren namelijk herstelt, waardoor het bloed weer goed door je spieren heen kan lopen en op deze manier ook de spieren zelf weer kunnen herstellen

Ook interessant:   Sporten met lenzen

Met de handen masseren

Je kunt ook met je eigen handen masseren uiteraard, of je laten masseren door iemand anders. Je laten masseren is erg prettig, maar een dure sportmasseur ligt voor de meesten van ons niet binnen de mogelijkheden en ook je partner is het na een aantal keren masseren waarschijnlijk wel zat. Zelf masseren is daarmee vaak de meest voor de hand liggende optie. Dit vergt echter wel veel oefening en er is een risico dat je het verkeerd doet – terwijl een beenmassage apparaat dit voorkomt-, waardoor je er of geen profijt van hebt (door te lichte massage) of je spieren zelfs verder blesseert (door te hard masseren). Laat je dus goed informeren wanneer je met je handen wilt gaan masseren, of overweeg om een beenmassage apparaat aan te schaffen.