Moeite met het behalen van je sportdoelen? Een personal trainer in Almere helpt!

Het eerste kwartaal van het jaar zit er bijna op, en dat rijst de vraag: hoe zit het met jouw goede voornemens? De kans is groot dat je het al opgegeven hebt. Maar als dat zo is, niet getreurd: je bent bij lange na niet de enige. Een derde van de ‘goede voornemens’ sporters houdt het al na ruim een maand weer voor gezien. Hoe voorkom je dat je terugvalt in je oude gewoontes, en zorg je ervoor dat je je doelen dit keer wél haalt? Met een personal trainer in Almere, natuurlijk!

Slechts 20 procent houdt zijn goede voornemens vol

Ieder jaar starten we weer vol goede moed aan onze nieuwjaarsdoelen. De doelen die al jarenlang het vaakst voorbij komen zijn gezonder eten, meer sporten en bewegen en flink wat kilo’s afvallen. Daar stellen we vaak strakke regels voor op, met hoge verwachtingen. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de Nederlanders ieder jaar weer goede voornemens heeft, maar dat slechts 2 op de 10 het ook daadwerkelijk langer dan een half jaar volhoudt. Oftewel: 80% geeft het binnen 6 maanden op, en slechts 20% houdt zich aan zijn zelfgemaakte afspraken.

Het verschil tussen mensen met en zonder personal trainer in Almere

Maar hoe kan het dan dat zo veel mensen het uiteindelijk opgeven? Het lijkt erop dat we deels onze lat enorm hoog leggen tot het onrealistische aan toe, maar uit onderzoek blijkt ook dat bijvoorbeeld succesvolle sporters meer wilskracht hebben dan mensen die het na een tijdje opgeven. Gebrek aan motivatie, het hebben van geen controle en het niet snel zien van resultaten zijn de belangrijkste redenen waarom mensen het vaak al snel opgeven. Daarnaast spelen ook stress en negatieve emoties een grote rol in het falen: het is makkelijk om terug te vallen in oude gewoontes, zeker als je daar geen hulp bij krijgt. En dat is dus juist waar een personal trainer in Almere in het plaatje past!

Zo helpt een personal trainer in Almere je om je doelen te behalen

Dat we soms een extra zetje in de rug nodig hebben, en vooral een stok achter de deur, is niets nieuws. Maar waar helpt een personal trainer in Almere je eigenlijk mee, en wat doen ze nou anders waardoor je je doelen met behulp van een personal trainer wél behaalt? Hier zijn de drie belangrijkste redenen:

Ook interessant:   Met de fiets gezond naar je werk

1. Je krijgt 1-op-1 begeleiding met een personal trainer

Een personal trainer is een echte professional. Je trainer weet precies waar je nu staat, wat voor jou haalbare doelen zijn en kan je precies vertellen wat je daarvoor moet doen. Dat is dan ook direct het grootste voordeel van een personal trainer in Almere: je hebt, vaak wekelijks, 1-op-1 begeleiding van iemand die precies weet hoe jij je doelen kan behalen. Het maakt dus niet uit of je helemaal geen kennis hebt van fitness of gezond eten: je personal trainer maakt voor jou een trainings- en voedingsschema en helpt je alle oefeningen en bewegingen tijdens het trainen goed uit te voeren.

2. Over en uit met de smoesjes

Even geen motivatie? Dan komen al snel de smoesjes tevoorschijn: je voelt je toch niet zo lekker, je hebt een drukke week gehad, het is vies weer… Maar met een personal trainer in Almere is het over en uit met de smoesjes en excuses: je PT heeft ze allemaal al voorbij horen komen en sleurt je zo weer terug op het juiste pad, ook als je even wat minder motivatie hebt! Je hebt direct een stok achter de deur die ervoor zorgt dat jij elke dag aan de slag gaat met het behalen van je doelen.

3. Een personal trainer in Almere helpt je je grenzen op te zoeken

Veel mensen blijven hangen in hun comfort zone. Dat is hetgeen wat je eigenlijk al kan – 10 minuten hardlopen, 25 push ups, 10 sit-ups, ga zo maar door. Maar progressie komt pas echt als je buiten je comfort zone traint: alleen dan wordt je lichaam uitgedaagd om sterker te worden. Maar vaak zoeken we de grens niet zelf op. Het voelt immers onprettig, en het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Een personal trainer in Almere helpt je de grens op te zoeken en op een veilige, verantwoorde manier je prestaties te verbeteren. Zo kan iedereen z’n goede voornemens behalen!