Fitness opleidingen: personal trainer worden

Wil jij graag personal trainer worden, dan is het natuurlijk wel zo handig dat je hier ook daadwerkelijk de juiste opleiding voor volgt. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende mogelijkheden waarop jij een dergelijke opleiding kunt  volgen bij bijvoorbeeld Fitvak opleidingen. Zo kun je ervoor kiezen dit fysiek te doen, maar ook online. Het grote voordeel aan het online volgen van een opleiding, is dat je dit vrijwel in z’n totaliteit thuis kunt doen. Om je een idee te geven hoe het in z’n werk gaat en hoe jij personal trainer kunt worden, hebben we een aantal belangrijke vragen voor je op een rijtje gezet. Dus loop jij met het idee om personal trainer te worden, dan is dit zeker goed om eens goed door te lezen.

Hoe lang duurt een opleiding tot personal trainer

Wanneer je personal trainer wilt worden, dan is het zaak dat je een fitness opleiding volgt zoals NASM. Gelukkig duurt de opleiding tot fitnesstrainer slechts 6 maanden. Gedurende deze 6 maanden krijg je zowel theorie als praktijk en dien je stage te lopen om te laten zien dat jij de theorie in de praktijk kunt toepassen. Dit wordt vervolgens getoetst middels een examen. Wanneer je hiervoor slaagt, dan mag jij jezelf NASM personal trainer noemen. Uiteraard zijn er daarna nog allerlei andere mogelijkheden en kun je het een vervolg geven met een aanvullende opleiding. Kortom, voldoende mogelijkheden dus!

Ook interessant:   Kettlebell beginner gewicht

Wat zijn de kosten voor een dergelijke training?

Uiteraard is het volgen van een dergelijke training niet voor niets. Wel heb je als grote voordeel, dat deze opleidingen zowel voor A als B geen jaar duren, maar slechts 4 en 5 maand. Dit zorgt er dus ook voor, dat de kosten voor deze opleiding in verhouding tot veel andere opleidingen relatief goedkoop zijn. Je moet ongeveer rekening houden met een kostenplaats van circa 1.200 euro voor A en circa 1.300 euro voor fitnesstrainer B. Vind je dit te duur, dan zijn er uiteraard ook mogelijkheden om de studie in termijnen te betalen.

Hoe word je een (goede) personal trainer?

Nadat jij de opleiding(en) hebt afgerond, kun je aan de slag als personal trainer. Niet voor niets zien we dat dit beroep steeds populairder wordt. De kans dat je dus een baan vindt, die is relatief groot. Daarnaast zijn er naast deze twee opleidingen nog tal van aanvullende cursussen te volgen om je zowel op fysiek als mentaal vlak verder te ontwikkelen. Doe hier dus je voordeel mee. Om ervoor te zorgen dat je een goede personal trainer wordt, is het belangrijk dat je allereerst sociaal bent, gezien het  feit je 1 op 1 trainingen geeft en dus je ‘leerling’ moet zien te motiveren om alles uit zichzelf te halen.