Gemotiveerd blijven in at-home workouts

Thuis sporten heeft vele voordelen. Je kunt op je eigen gemak oefeningen doen en voelt je niet bekeken door anderen. Bovendien kun je altijd sporten wanneer je er zin in hebt. Veel mensen kiezen voor een combinatie, en gaan naast at-home workouts ook langs de sportschool tilburg. Ondanks alle voordelen van thuis sporten hebben veel mensen moeite om het lange tijd vol te houden. Als jij jezelf hier ook in herkend hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij je gemotiveerd blijft om thuis te blijven sporten. 

De juiste mindset is key!

Veel beginnende sporters beginnen met at-home workouts omdat het zo toegankelijk is. Een eerste sessie thuis doen is dus snel gedaan, maar om het vol te houden is weer een ander verhaal. Om regelmatig te blijven sporten is het belangrijk om de juiste mindset aan te nemen. Vaak is te weinig zelfvertrouwen de reden dat we stoppen met sporten. Je kan dit voorkomen door vooraf de lat niet te hoog te leggen. Niemand kan in één keer de meest intense oefeningen aan, dus eis dat ook niet van jezelf. Daag jezelf uit, maar loop niet te hard van stapel. Als je ook maar iets aan beweging doet ben je al beter op weg dan als je op de bank blijft hangen met een zak chips. 

Daarbij is het belangrijk dat je niet te kritisch naar jezelf bent. Veel mensen haken af omdat ze niet op het fitnessniveau zitten dat ze zouden willen, of omdat ze niet blij zijn met hun huidige gewicht. Je kunt er natuurlijk niet vanuit gaan dat je na een paar sessies al op topniveau zit. Motiveer jezelf door je lichaam en uithoudingsvermogen te complimenteren. Wees niet te hard voor jezelf en biedt jezelf de ruimte om beter te worden. 

Ook interessant:   5 voordelen van thuis sporten vs. sporten in de gym

Maak je eigen sport plekje in huis

Het is belangrijk om een plek in huis in te richten voor je workouts. Door een specifieke plek te kiezen ben je minder snel afgeleid en kom je direct in de sport mindset als je naar het plekje toeloopt. Het hoeft geen grote plek te zijn, en het hoeft ook niet afgesloten te zijn van de rest van de kamer, zolang je maar genoeg ruimte hebt om te bewegen. Het kan dus ook gewoon een plaats in de woonkamer zijn waar je je matje en gewichten kwijt kan. Om te controleren of je genoeg ruimte hebt, kun je je armen spreiden en om je heen draaien. Als je nergens tegenaan stoot kun je er vanuit gaan dat je genoeg ruimte hebt om je oefeningen te doen. 

Beloon jezelf na een at-home workout

Beloningen zijn cruciaal als je gemotiveerd wil blijven. Spreek daarom met jezelf af dat je iets leuks of iets lekkers krijgt na iedere succesvolle workout. Zeker in het begin is het belangrijk om elke keer na het sporten met een beloning te komen. Dit hoeft geen extravagante beloning te zijn, een gezonde snack of een warm bad is meestal al genoeg. Als je een mijlpaal hebt bereikt kun je wel een wat grotere beloning aan jezelf geven. Ben je bijvoorbeeld 3 kilo kwijt of kun je eindelijk je tenen aanraken? Dan mag je jezelf belonen door iets te kopen van je wishlist. Zo hou je jezelf gemotiveerd, maar zorg je ook dat sporten leuk wordt!