Extreme sporten en je zorgverzekering

Ben jij gek op extreme sporten, dan kan het zijn dat je er goed aan doet even contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Wanneer het gaat om een jaarlijkse skivakantie naar de Oostenrijkse bergen, dan zal dit doorgaans door je reisverzekering worden gedekt, maar gaat het om extreme sporten in eigen land, dan kan het heel goed zijn dat je verzekeraar hier bepaalde restricties aan heeft verbonden. Om je een idee te geven welke sporten onder ‘extreem’ vallen en hoe jij je hiertegen kunt verzekeren, hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Welke sporten vallen er onder extreem

Bij extreme sporten is de kans groot dat je natuurlijk denk aan sporten zoals speerwerpen. Toch zal je versteld staan welke sporten er voor een zorgverzekeraar allemaal onder het kopje ‘extreem’ vallen. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Parachutespringen
  • Duiken
  • IJshockey
  • Raften

Zoals je ziet bestaat het lijstje op flink wat diverse soorten sporten, wat dus betekent dat het verstandig is om je verzekeraar bij enige vorm van twijfel te raadplegen en te vragen om advies. Het is namelijk ontzettend vervelend, dat wanneer jij op vakantie besluit om met een stel vrienden te gaan raften op het water en er gebeurt iets, uiteindelijk blijkt dat je hiervoor een aanvullende verzekering nodig hebt. De kosten voor een medische behandeling, vooral in het buitenland kunnen flinke in de papieren lopen. Je zit er dan dus ook niet op te wachten dat alle kosten of een deel hiervan door je zorgverzekeraar op jou worden verhaald. Ga dus vooral je zorgverzekering vergelijken, zo weet je zeker of je goed zit ja of nee. Bel ook met je zorgverzekeraar en je reisverzekering om te kijken hoe je nu echt gedekt bent en of je wellicht niet dubbel verzekerd bent. Mocht je een zekerheidszoeker zijn en overal ja aanvinken bij de verzekeringen en aanvullende verzekeringen, is de kans groot dat je dubbel verzekerd bent en dus teveel betaald voor je verzekeringen.

Ook interessant:   Ga thuis sporten met instructiesvideo's!

Check check dubbel check

Er zijn verzekering die ervoor kiezen om een dergelijke aanvullende verzekering apart aan te bieden. Het is daarom dus ook verstandig dat je vooraf kijkt hoe dit in jou specifieke geval wordt geregeld. In de meeste gevallen staat het keurig netjes in de polisvoorwaarden vermeld, maar het kan ook zo zijn dat je dit beter even telefonisch kunt navragen. Wel is het verstandig om tijdig te doen, zo voorkom je eventuele vervelende verrassingen achteraf.