duiken europa

De beste plaatsen om te beginnen met duiken in Europa

Wil je beginnen met duiken in Europa, maar weet je niet wat een goede plaats hiervoor is? Lees dan verder!

Duiken, het is een hobby voor velen. Je kunt op diverse plekken duiken, maar niet iedere plek is even handig om voor het eerst te duiken. Binnen Europa heb je talloze mogelijkheden wat betreft goede plaatsen om te beginnen met duiken. Daarover lees je meer!

Kroatië

Duiken in Kroatië is een absolute aanrader en ook om te beginnen. Een groot voordeel aan Kroatië is dat je niet 1 ideale plek hebt om te duiken, maar talloze verschillende plekken. In de Adriatische Zee kun je heerlijk duiken en ook als beginner. Verder zijn er wel duizenden eilanden in het gebied. Ook als je op zoek bent naar cadeautips voor hem kan een unieke duikvakantie in Kroatië een erg leuk idee zijn. Het is origineel, maar brengt ook een geweldige kick met zich mee. Bij bepaalde gebieden waar gedoken kan worden in Kroatië is het water meer dan een kilometer diep. 

Sardinië

Ook een duikvakantie in Sardinië behoort tot de leuke cadeautips voor hem. Sardinië bevat veel cultuur en heeft een kwalitatief hoogstaand strandleven. Overigens heeft Sardinië het grootste Europese onderwater grottenstelsel. Verder is het een voordeel dat je het hele jaar door kunt duiken op deze plaats. Er zijn maanden waarin het extra wordt aangeraden, maar dit neemt niet weg dat het heel het jaar door geweldig duiken is in Sardinië. De maanden waarin duiken het meest wordt aangeraden zijn in april en mei. 

Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn ideaal om te duiken en tevens ideaal om te beginnen met duiken. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op El Hierro. El Hierro staat bekend om de natuur die er aanwezig is. Niet alleen boven water, maar ook onderwater kun je er genieten van de natuur. In totaal zijn er meer dan 40 duiklocaties in El Hierro. Dit betekent dat je genoeg keuze hebt! Overigens kan gedurende een duikvakantie op deze manier regelmatig worden afgewisseld. Zo kun je meerdere stukken proberen. Ook bouw je hiermee al snel ervaring op. 

Ook interessant:   Tips om thuis te kunnen sporten

Turkije

Turkije heeft op meerdere plekken een kust met een prachtige zee. Op veel van deze plaatsen is ook duiken een mogelijkheid. Ook als je pas begint met duiken. Zo is het Turkse Kas bijvoorbeeld een populaire locatie om te duiken. Langs de Egeïsche kust zijn er veel mogelijkheden. Deze plek wordt nog leuker gemaakt doordat er ook een prachtige haven is waar je wat kunt eten en winkelen. Zo kun je duiken, een pauze nemen en even later weer rustig verder duiken. Langs diverse kusten heb je de mogelijkheid om te duiken in Turkije. 

Griekenland

De laatste aanrader wat betreft de beste plaatsen om te beginnen met duiken uit dit rijtje is Griekenland. Griekenland bevat zeer schone wateren waardoor het duiken ook een erg goed idee is. Onderwater kun je net zoals boven water genieten van een mooi uitzicht. Ervaren duikers vinden Griekenland vaak een leuke plek om hun hobby uit te voeren, maar ook voor beginners zijn er genoeg goede en leuke opties.