3 sporten die goed zijn voor je conditie

Merk je de afgelopen tijd steeds vaker dat je weinig conditie hebt? Begin je al te hijgen nadat je één trap op bent gelopen? Is een sprintje trekken met je kinderen er eigenlijk al niet meer bij? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe? Door te sporten natuurlijk!

Sporten is goed voor de gezondheid. Dat weten we allemaal. Maar het kan soms best lastig zijn om te beginnen. Zeker als je van nature geen sporter bent. Het helpt daarom enorm als je weet waar je het voor doet. Als je echt snel verschil merkt. Bovendien is het ook wel prettig als je het enigszins leuk vindt om te doen. Je houdt een sport nooit vol als je er niet van kan genieten.

Kan jij wel wat inspiratie gebruiken bij het vinden van de juiste sport? Eentje waar je snel conditie mee opbouwt? Wij hebben de drie beste sporten voor je op een rijtje gezet.

1.      Padel

Nog niet iedereen is bekend met Padel in ons land. Toch neemt de populariteit van deze sport steeds verder toe. Het leuke van deze sport is dat het heel veelzijdig is. Het is eigenlijk een combinatie van tennis, squash en beachball in één. Het leuke van deze sport is dat heel gemakkelijk te leren is en dat tactiek ook belangrijker wordt dan enkel lichamelijk vermogen. Hierdoor is het een fijne sport voor mensen die eigenlijk niet zulke sportliefhebbers zijn. Gebruik wel goede padel rackets, want met een eenvoudige tennisracket ga je het niet redden. Een padelracket kun je herkennen aan het formaat. Deze is kleiner dan een tennisracket, daarnaast heeft het geen snaren.

Ook interessant:   Wakeboarden: een complete gids met alles wat je moet weten

2.      Zwemmen

Zwemmen is een hele fijne sport waarmee je al je spiergroepen traint. Het is ook nog eens heel goed voor je conditie. Met baantjes trekken verbrand je niet alleen heel veel calorieën, maar zul je ook merken dat je steeds sterker wordt en het langer vol kunt houden. Veel mensen vinden het ook prettig dat ze in het water gewichtloos zijn. Hierdoor is het een sport die voor alle mensen vol te houden is. Zowel voor mensen die erg zwaarlijvig zijn als mensen die met andere fysieke problemen kampen. Het voelt minder zwaar en toch train je je hele lichaam. Hoe mooi is dat?

3.      Dansen

Ben je niet iemand die in een sportschool gaat staan? Hou je eigenlijk helemaal niet van sporten? Maar word je wel altijd gelukkig van dansen? Dan is dit de perfecte manier om toch snel conditie op te bouwen. Dansen is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar kan namelijk ook nog eens topsport zijn. Je traint je hele lichaam. Het maakt hierbij niet uit welke dans je doet. Zo werk je aan je spieren, verbeter je je conditie en zelfs je gehele lichaamshouding. Daarnaast is het ook nog eens dé manier om meer sociale contacten te leggen.