Leg press thuis

De leg press is een oefening die gericht is op het trainen van de spieren in de benen, met name de quads, hamstrings en bilspieren. Het is een geweldige oefening om kracht en spiermassa op te bouwen in de benen. Hoewel de leg press vaak wordt geassocieerd met het gebruik van zware apparatuur in een sportschool, kan deze oefening ook thuis worden uitgevoerd met minimale uitrusting. In dit artikel zullen we de voordelen van de leg press bespreken en een voorbeeld leg press workout geven in een tabel.

De leg press kun je het makkelijkste met weerstandsbanden thuis te doen. Je gaat dan op je rug liggen en doet een weerstandsband onderaan beide benen en legt je benen in de lucht in een 45 graden hoek. Vervolgens houd je de weerstandsbanden vast met je handen en druk je met je benen tegen de weerstandsbanden aan. Zo kun je een leg press thuis oefening makkelijk doen.

Voordelen van de leg press

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het doen van leg press oefeningen. Hier zijn er een paar:

  1. Versterkt de benen: De leg press oefening versterkt de spieren in de benen, waardoor je meer kracht krijgt om te lopen, rennen, springen en andere activiteiten uit te voeren.
  2. Bouwt spiermassa op: De leg press is een uitstekende oefening om spiermassa op te bouwen in de benen en de bilspieren.
  3. Minder belastend voor de gewrichten: In vergelijking met squats is de leg press minder belastend voor de gewrichten, waardoor het gemakkelijker is voor mensen met blessures om deze oefening uit te voeren.

Voorbeeld leg press workout

Hieronder vind je een voorbeeld van een leg press workout die thuis kan worden uitgevoerd met een leg press machine. Deze workout bestaat uit vijf oefeningen die in circuitvorm worden uitgevoerd. Herhaal het circuit drie keer met een korte pauze tussen elke ronde.

Ook interessant:   Push-ups
OefeningSetsHerhalingen
Leg Press310-12
Lunges310-12 per been
Calf Raises315-20
Squats310-12
Glute Bridge312-15