Goed internet voor het streamen en volgen van online sportlessen!

Waarschijnlijk ben jij net als de rest van sportend Nederland tijdens de lockdowns door corona thuis gaan sporten. Ondanks de sportschool ook zeker zijn charme heeft, vinden wij thuis sporten juist heerlijk. Zeker in combinatie met het volgen van online sportlessen via Youtube of van groepslessen van je sportschool.

Helaas heeft het streamen en volgen online sportlessen nogal een impact op je internetsnelheid. Stel jij bent lekker beneden aan het sporten en je partner zit boven te werken met een videogesprek, dan is de kans groot dat een van de twee (of allebei) last heeft van een haperende verbinding. Goed internet is anno nu praktisch een basisbehoefte geworden. We gaan daarom eens in op wat goed internet nu precies is en hoe je internet vergelijken kunt met elkaar.

Wat is goed internet?

Goed internet is de basis internet dat voldoet aan al jouw gebruikswensen. Voor de meeste Nederlanders was dit een downloadsnelheid van 100mb per seconde en uploadsnelheid van 10mb per seconde. Door het thuiswerken, streamen en nog meer apparaten die via het internet verbonden zijn met elkaar is dit in veel gevallen niet meer voldoende. Wil je met meerdere personen tegelijk kunnen videobellen, streamen en tv kijken? Dan zouden wij aanraden om minimaal een verbinding te zoeken met 250mb per sonde en een uploadsnelheid van 25mb per seconde.

Ook interessant:   Pimp je tuin: nieuwe tuinmeubelen & nieuwe tuinkussens

Internet vergelijken

Nu je weet waar je naar moet kijken qua internet snelheid, kun je online de aanbieders met elkaar vergelijken. Wanneer je aangesloten bent op glasvezel heb je vaak minder keuze uit aanbieders, maar daar mag je wel uit gaan van een downloadsnelheid van 1000mb per seconden en een uploadsnelheid van 100mb per seconde. Ruim voldoende dus om met meerdere personen tegelijk intensief gebruik te maken van het internet.

Heb je nog een normale kabel aansluiting, dan is het goed om de prijzen met elkaar te vergelijken. Zo biedt Ziggo bijvoorbeeld abonnementen aan met verschillende internet snelheden. Hoe trager het internet, hoe goedkoper; kijk dus goed naar de prijs die je betaald per maand bij de juiste internetsnelheid.

Router is bepalend

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je router ook een bepaalde internetsnelheid aan kan. Kijk bij een nieuw internet abonnement altijd of je er een router gratis of in bruikleen aangeboden bij krijgt. Hierdoor weet je zeker dat de router de hogere internetsnelheid aan kan en je zorgeloos kunt genieten van je internet.