detox vakantie

Afvallen tijdens vakantie

Velen van ons zijn vooral bezig met afvallen voor de vakantie, maar heb je wel eens nagedacht om de vakantie te gebruiken om af te gaan vallen? Los van het sporten en goed letten op de voeding tijdens een vakantie, kun je ook een echte afval vakantie boeken. We gaan eens kijken wat voor soorten vakanties er zijn die speciaal zijn gericht op afvallen in dit artikel.

Afval vakanties

Speciale afval vakanties kunnen er enerzijds op gericht zijn dat de accommodaties jou alles bieden om te kunnen afvallen. Anderzijds kunnen het ook speciale groepsvakanties zijn waarin je met een groep gelijkgestemden wilt gaan afvallen. De groepsvakanties spreken voor zich, de afval vakanties die je zelf kunt inrichten behoeven wellicht wat toelichting.

Accommodaties die geschikt zijn voor een afval vakantie zijn bijvoorbeeld huisjes met een sauna. De sauna is een goed hulpmiddel in het afvallen. Je verliest niet alleen vocht tijdens het zweten, maar er verdwijnen ook veel afvalstoffen met het zweet mee. Hierdoor reinig je het lichaam en zal dit het afvallen bevorderen. Iedere dag een uur in de sauna zitten zorgt er echter niet voor dat je daarmee afvalt. Het is nog steeds een kwestie van bewegen en goede voeding.

Ook interessant:   Veilige seks met een condoom

Zoek bijvoorbeeld naar locaties waar er fitness mogelijkheden zijn, een dagelijkse bootcamp is of er speciale wandel- of fietsgroepen zijn om je dagelijkse beweging te krijgen.

Detox vakanties

De vakantie is ook een perfecte periode om een detox te doen. Tijdens een detox ga je vaak over op vloeibaar voedsel, waarbij je hele lichaam letterlijk gereinigd wordt en je in korte tijd flink kunt afvallen. Afvallen hoeft echter niet de hoofdreden te zijn voor een detox vakantie. Het werkt ook reinigend voor je lichaam, omdat bijvoorbeeld je darmen de kans krijgen echt goed gereinigd te worden en leeg gemaakt te worden.