Veilige & fijne seks

Voor wie op de middelbare school zit of heeft gezeten, heeft het vast al veel vaker gehoord. Doe het veilig en gebruik een condoom. Waar velen onder ons nog altijd met de gedachten leven dat je door het gebruik van een condoom minder fijne seks kunt hebben, is dat absoluut niet het geval. Tot enkele jaren geleden waren condooms inderdaad niet het meest praktisch aangezien het welbekende rubber vaak van een dusdanige dikte was, dat het inderdaad ten koste ging van het gevoel. Tegenwoordig is dit absoluut niet meer het geval. Doordat ook op dit vlak de techniek zich doorontwikkeld heeft zijn er tegenwoordig zogeheten ‘ultra thin’ condooms. Dit wil zeggen ultra dun. Je voelt dus praktisch hetzelfde als dat je geen condoom gebruikt.

Waarom een condoom?

Voor velen is het gebruik van een condoom een enorm taboe, in principe ook niet heel gek. Je moet je voorstellen dat je net in de ‘heath of the moment’ zit en deze ineens wordt onderbroken omdat je opzoek moet naar een condoom. Voor veel jongens is dit een mentaal struikelblok waardoor ze zelfs op bepaalde momenten blokkeren. Dit kan ervoor zorgen dat de erectie geen stand houdt, waardoor de daad niet kan worden uitgevoerd. Het belang van het gebruik van een condoom wordt vervelend genoeg nog te vaak onderschat. Zo voorkomt het niet alleen een eventuele zwangerschap, maar ook vervelende geslachtsziekten, ook wel bekend als SOA’s.

Ook interessant:   Hoe gebruik je een beenmassage apparaat na het sporten?

Glijmiddel

Een ander veel gebruik middel, waar een stuk minder taboe op rust is glijmiddel. Bij de één is het pure noodzaak, want waar mannen problemen kunnen hebben met het krijgen van een erectie, geldt dit voor de vrouw ook op het gebied van ‘nat worden’. Daarnaast zijn er ook allerlei varianten Durex glijmiddel die er juist voor zorgen dan het geheel extra wordt gestimuleerd. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld glijmiddel die zorgt voor tintelingen in de intieme zone, maar ook glijmiddel waardoor het extra warm aanvoelt. Kortom, glijmiddel biedt naast een praktische oplossing ook wel degelijk een stuk extra genot, voor zowel de man als de vrouw. Het is dus zeker het proberen waard.