sporten met lenzen

Sporten met lenzen

Ben je een fanatiek sporter en draag je een bril? Dan kan het overstappen naar lenzen (zachte lenzen) wel eens een mooie optie voor je zijn. Want met een bril op sporten is gewoon lastig en kan ook nog eens gevaarlijk zijn, denk maar eens aan balsporten waar je vol een bal in je gezicht kan krijgen met alle gevolgen van dien. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het beslaan van een bril, omdat je lichaamswarmte nu eenmaal toeneemt tijdens het sporten.

Een betere optie om je ogen te corrigeren tijdens het sporten is om gebruik te maken van zachte lenzen. Zachte lenzen beslaan niet tijdens het sporten en mocht je een bal in je gezicht krijgen tijdens een balsport dan is er niks aan de hand. Doe je aan vechtsport dan kun je natuurlijk ook zachte lenzen dragen om alles duidelijk te zien.

Zachte lenzen kan je in verschillende soorten aanschaffen. Er zijn namelijk lenzen die je voor één dag kan dragen maar er zijn ook zachte lenzen te koop die je een hele week of een hele maand kan dragen. Draag je al zachte lenzen dan kun je deze natuurlijk tijdens het sporten blijven dragen, ben je echter bril dragend dan adviseren we je om daglenzen te kopen die je alleen gebruikt tijdens het sporten, sport je niet dan draag je je bril.

Ook interessant:   Alles over Turkesterone

Beoefen je echter een zwemsport dan is het advies om alleen daglenzen te gebruiken in plaats van week of maandlenzen omdat er nu eenmaal bacteriën in het zwemwater voorkomen die in de lenzen kunnen gaan zitten en je vervelende gevolgen kunnen geven. Ben je klaar met zwemmen dan gooi je altijd direct het paar daglenzen weg wat je in hebt.

Lenzenvloeistof

Gebruik je daglenzen bij het sporten dan hoef je deze niet te onderhouden, omdat je elke dag of bij elke keer sporten toch een nieuw paar in doet. Gebruik je weeklenzen of maandlenzen dan dien je wel gebruik te maken van een lenzenvloeistof voor zachte lenzen om ze te onderhouden. Je moet weeklenzen en maandlenzen ten alle tijden goed bevochtigen, reinigen en desinfecteren.

Het mooiste is om een zogenaamde alles in één lenzenvloeistof te kopen omdat deze het gemakkelijkst in het gebruik is. Een alles in één lenzenvloeistof kan je dan ook gebruiken om je zachte lenzen mee te bevochtigen, te reinigen, te desinfecteren en om ze mee in te zetten. Je kunt ook voor een aparte bewaarvloeistof en reiniger kiezen maar dit is eigenlijk een beetje omslachtig en neemt dus veel meer tijd in beslag.