ontspannen

Ontspannen na het sporten

Na het sporten is ontspannen belangrijk om je lichaam te laten rusten en te herstellen. Uiteraard heb je een goede cooling down gedaan om het spierherstel te optimaliseren en heb je gedacht aan voldoende eiwitten om je lichaam de kracht te geven je spieren te herstellen. Dan is het nu tijd voor ontspannen, want na een pittige work-out heb je wel wat ontspanning verdiend. Laten we eens kijken naar een aantal unieke manieren om te ontspannen.

Ontspannen trip(pen)?

Wil je helemaal ontspannen en echt even je hoofd leeg maken? Dan is het ook een optie om helemaal chill te gaan, met bijvoorbeeld paddos of ayahuasco. Hoewel de verkoop hiervan illegaal is in Nederland, mag je het nog wel zelf kweken en thuis recreatief gebruiken. De verkoop van magic truffels is nog wel legaal, dus truffels kopen is een goed alternatief als je niet zelf wilt kweken. Hierbij is het altijd aan te raden om dit in een veilige omgeving te gebruiken, met minimaal een nuchter en ervaren persoon erbij die je vertrouwd. Zo weet je dat je tijdens je trip altijd kunt terugvallen op iemand met ervaring en die je vertrouwd.

Ook interessant:   Hoe personal training kan helpen bij burnout

(Ijskoud) ontspannen bad

Je ziet het steeds meer op social media voorbij komen. Mensen die voor de pure ontspanning het ijskoude water in duiken. Iedere dag, ongeacht de temperatuur, het lokale meertje of kanaal in springen om een aantal minuten optimaal te ontspannen. Wellicht gruwel je bij het idee, maar we raden het aan om echt eens te proberen. Je kunt het beste beginnen met een (ijs)koud bad of douche, wat je rustig opbouwt. Ga dus niet je eerste keer direct in de vrieskou het natuurwater in duiken, omdat je lichaam echt moet wennen aan het koude water en je anders onderkoelingsverschijnselen kunt krijgen. Ook hierbij het advies om dit met een ervaren persoon te doen die je vertrouwd, zodat hij/zij je rustig kan houden en altijd kan helpen.