Fysiotherapie en sporten

Iedere sporter krijgt op een moment wel last van pijntjes. Denk aan verrekkingen, overbelasting of een echte blessure waardoor je rustig het sporten weer moet opbouwen. Na een spierscheur, botbreuk, kneuzing of andere blessure is begeleiding van een fysiotherapeut vaak sterk aanbevolen om je spieren weer rustig op gang te brengen. Met de hulp van een fysiotherapeut als Alpha fysiotherapie stel je een herstel en behandelplan op, waarna je vaak op vaste momenten langs gaat bij de fysiotherapeut. Hoe vaak dat is hangt af van de ernst van je blessure. Dat kan van meerdere keren per week zijn tot eens per twee weken of maandelijks.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut helpt in de basis bij het laten verdwijnen van pijn en ervoor zorgen dat je op de lange termijn geen last of hinder meer ondervindt. Dit kan op veel verschillende manieren. Van normale oefentherapie en medische training tot langdurige revalidatie trajecten en personal training. Afhankelijk van jouw klachten gaat de fysiotherapeut kijken welke behandeling het beste past bij jouw herstel.

Ook bij speciale behandelingen kun je bij een fysiotherapeut terecht. Denk aan bekkentherapie voor tijdens of na een zwangerschap, of handfysiotherapie voor klachten door bijvoorbeeld een muisarm of specifieke zenuwpijn.

Ook interessant:   Alles over cryolipolyse behandeling: vetvermindering door bevriezing

Vergoeding fysiotherapie

Bij het vergelijken van je zorgverzekering zul je zien dat er ieder jaar weer veel te doen is om de vergoeding van fysiotherapie. In het basispakket zit voor jongeren tot 18 jaar standaard 9 behandelingen vergoed. Voor volwassenen van 18 jaar en ouder worden behandelingen van de 21e behandeling vergoed, dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Voor chronische aandoeningen zijn specifiek aantal behandelingen aangeduid die vergoed worden, bekijk daarom altijd de chronische lijst van de overheid of de zorgverzekering.

Vanuit een aanvullende verzekering kun je als volwassene vaak tegen een kleine vergoeding fysiotherapie vergoed krijgen. Ben je een fanatieke sporter of heb je vaker last van pijntjes, hinder tijdens het bewegen of blessures? Dan is een aanvullende ziektekosten verzekering sterk aan te raden.

Fysiotherapie in de buurt

Iedere plaats in Nederland biedt gelukkig voldoende fysiotherapie aan. Van fysiotherapie in Meppel tot fysiotherapie Culemborg, in iedere grote en kleine stad en dorp zijn voldoende fysiotherapeuten beschikbaar. Hoewel er soms sprake kan zijn van een wachtlijst, is dit in de regel vrij beperkt en kun je snel terecht bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt.