Finasteride uitleg

Finasteride, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar weet je niet exact (meer) wat het is. In principe is Finasteride een haargroeimiddel. Het is enkel op recept verkrijgbaar en dus niet zomaar in iedere drogisterij te koop. Het wordt gebruikt bij mensen die vroegtijdig kalende zijn en dit willen voorkomen. Dit medicijn wordt vooral gebruikt door mannen. Je hebt verschillende soorten Finasteride, voor allerlei verschillende kwaaltjes. Het is wetenschappelijk aangetoond, dat wanneer je in een vroegtijdig stadium begint met Finasteride, je kaalheid tegen kunt gaan. Het zorgt er namelijk voor dat je haarverlies stopt en ook de haargroei bevorderd.

Wat is de exacte werking van Finasteride?

De exacte werking van Finasteride, is dat het proces dat zorgt voor korte en dunner haar wordt geremd. Het probleem wordt daarmee door het gebruik van dit medicijn bij de wortel aangepakt. De kans op een positieve uitwerking van dit medicijn is relatief groot. Vooral wanneer je er in een vroegtijdig stadium mee begint kan het haarverlies tegengaan. Je begint met het nemen van één tablet per dag. Door een routine voor jezelf in te bouwen, is het relatief eenvoudig te doen. Bijvoorbeeld iedere ochtend bij het ontbijt.

Ook interessant:   Spieropbouw bevorderen met supplementen

Heeft Finasteride bijwerkingen?

Net als bij ieder medicijn, heeft ook Finasteride de nodige bijwerkingen. Het kan namelijk voorkomen, dat jij bij het gebruik hiervan minder lichaamsbeharing krijgt. Daarnaast kan het gebruik hiervan ook zorgen voor een verlaagd libido. In het verlengde van een verlaagd libido, kan het gebruik van Finasteride ook gepaard gaan met erectiestoornissen.

Resultaten van Finasteride

Wanneer je wilt beginnen, dan is het logisch dat je graag wilt weten welke resultaten je kunt boeken met het gebruik hiervan. Er is een onderzoek uitgevoerd onder ruim 9.000 mannen in de leeftijd van 55 – 65 jaar. De ene helft gebruikte 7 jaar lang dagelijks 5mg Finasteride en de andere helft gebruikte een placébo. Hierin kwam naar voren dat maar liefst 35% van de groep die het medicijn slikte een stevigere haardos had, dan de groep die een placébo heeft geslikt. Beide groepen wisten overigens niet in welke groep ze zaten. Zoals je kunt zien is het dus wel degelijk bewezen dat Finasteride helpt bij het verminderen van haarverlies.