Het verband tussen een gezond dieet en haargroei

Je kunt je wel voorstellen dat de basis voor goede haargroei begint bij de gezondheid van je lichaam. De haarzakjes zitten immers in je huid, waardoor er gebruik wordt gemaakt van de vitamines en mineralen die jij uit je voeding haalt. Door er dus voor te zorgen dat je de juiste voeding binnenkrijgt, zorg je er niet alleen voor dat je de haargroei bevordert, maar ook het huid- en nagelweefsel. Het is daarom dus ook van belang dat jij gezonde voeding binnenkrijgt om ervoor te zorgen dat je haren goed groeien. Wat nu het exact verband is tussen deze beide, vertellen we je in dit artikel.

De invloed van voeding op je haargroei

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar ‘haar’ gezond houden. Om ervoor te zorgen dat dit lukt, heb je helaas aan alleen wat goede shampoos, conditioners en andere producten niet genoeg. De conditie van lichaamsweefsel en je haar heeft alles te maken met je algehele fysieke gezondheid. Deze gezondheid wordt met name beïnvloed door het binnenkrijgen van de juiste voeding en je algehele levensstijl. Des te belangrijker is het dus om ervoor te zorgen dat je gezond eet. Dit heeft namelijk een uitwerking op allerlei verschillende uiterlijke kenmerken.

Ook interessant:   Alles over vitamines, mineralen & supplementen

Zo zorg je voor een gezonde haargroei

Nu je weet wat de impact van gezonde voeding op je haargroei is, is het ook prettig te weten wat je dan nu eigenlijk het beste kunt eten om je haargroei te bevorderen. Belangrijk is allereerst om voldoende te eten. Dat wil zeggen calorierijk eten, maar natuurlijk wel gezond. Eén van de producten die de haargroei stimuleert, is het eten van zalm. Dit komt niet alleen omdat het een magere vis is en ook gezond is, maar omdat deze vis vol zit met gezonde omega 3-vetzuren. Door de juiste vetzuren binnen te krijgen, worden de talgklieren die zich rond de haarzakjes bevinden gevoed, met als gevolg dat je haren meer vitamines en mineralen kunnen putten uit deze haarzakjes. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om je bij minder goede haargroei niet alleen te focussen op de buitenkant, maar ook op de binnenkant.