Haaruitval bij mannen

Een gevoelig onderwerp voor veel mannen, maar ook een onderwerp wat toch bij 1 op de 3 mannen speelt; haaruitval. Ook bij vrouwen komt haaruitval overigens voor, maar dit is aanzienlijk minder dan bij mannen. Leeftijd speelt de grootste rol bij haaruitval mannen. Elke dag verliezen we namelijk haren, alleen hoe ouder je wordt hoe minder snel en veel de haren zich kunnen reproduceren. Dit betekent dat je langzaam aan iedere dag een beetje kaler bent. Het genetische element is ook een belangrijke factor bij haaruitval. Zit haaruitval in de familie bij jou, bijvoorbeeld bij je vader of opa, dan is de kans groot dat ook jij met haaruitval te maken zult hebben. In dit artikel kijken we naar de opties die je hebt om haaruitval te voorkomen of te vertragen.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe cliché ook, maar voorkomen is beter dan genezen. Haaruitval kun je vertragen of misschien zelfs voorkomen door een gezonde levensstijl. Het is bewezen dat voldoende groente en fruit helpen om haaruitval te voorkomen, doordat je op deze manier voldoende vitaminen binnenkrijgt die de haargroei bevorderen.

Ook interessant:   Fysiotherapie en sporten

Ook het gebruik van de juiste haarmiddelen als shampoo, kleurspoeling en crèmespoeling kan enorm helpen bij het voorkomen van haaruitval.

Gebruik van middelen

Er zijn ook middelen beschikbaar om haaruitval tegen te gaan. De bekendste is wellicht Finasteride. Zoals je net hebt gelezen is haaruitval heel normaal, alleen is de teruggroei van haar het probleem waardoor mannen (en vrouwen) de haar uitval gaan merken. Je ziet dat vaak het beste bij het ontstaan van inhammen op het voorhoofd, of een kale plek op de kruin van je hoofd. Finasteride helpt om de groei van haar aan te wakkeren, waardoor je dus voorkomt dat er kale plekken ontstaan. Wel is goed om je hier goed over in te lezen, omdat er wel bijwerkingen mogelijk zijn. Raadpleeg dus altijd een huisarts voor advies.