detox kuur

Detox kuur

Een detox kuur is populair. Bij een detox ga je het lichaam ontgiften van afvalstoffen en gifstoffen. Dit kan op veel verschillende manieren, soms met medische hulp, maar gelukkig zijn er ook voldoende manieren om zelf thuis een detox te kunnen doen. We gaan in dit artikel eens kijken naar de positieve effecten van detox en wat de beste detox kuur is om thuis zelf te kunnen doen.  

Wat is detox?

Het detoxen van je lichaam is dus het ontgiften van je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen die je binnen krijgt door eten en drinken. Je lichaam doet dit zelf ook, waarbij de lever en nieren de belangrijkste rol spelen. In principe hoef je dan ook niet nog extra te detoxen, alleen zien we de populariteit van detox steeds verder toenemen. Of het nu wel of niet wetenschappelijk is bewezen, zeker voor je eigen gevoel kan een detox kuur al enorm bijdragen. Vaak duurt een detox kuur namelijk meerdere dagen of weken, waarbij je ook andere voeding krijgt of heel weinig eet. Je gaat dus mentaal ook heel erg bezig zijn met je lichaam, waardoor wij het altijd aanmoedigen wanneer iemand een detox kuur wil doen.

Thuis detox

Om thuis een detox kuur te kunnen doen zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt proberen. Hierbij kun je kiezen tussen de manier van detoxen, maar ook voor hoe lang de detox duurt. Is het je eerste keer dat je een kuur wilt doen, kijk dan naar een kortere periode van ongeveer 5 dagen. Het kan de eerste keer namelijk zowel lichamelijk als geestelijk best heftig zijn. Een periode van direct 10 of 14 dagen de kuur doen is dan beter te handelen wanneer het je tweede of derde keer is bijvoorbeeld.

Ook interessant:   Extreme zwaarlijvige vrouwen en ernstige gezondheidsrisico's

Sapkuur

De meest gebruikte detox kuur voor thuis is ofwel een sapkuur of detox pillen. Bij een sapkuur wordt al je voeding vervangen door een voeding rijke sap, zodat je wel de benodigde vitaminen en mineralen binnen krijgt. Echter al je voedingen, dus van ontbijt tot avondeten, zullen vloeibaar worden. Op deze manier krijg je dus erg weinig calorieën binnen, waardoor je naast ontgiften ook makkelijker zult afvallen. Een langdurige sapkuur is dan ook niet aan te bevelen, omdat je dan zult voelen dat je lichaam minder energie binnen krijgt en de kans bestaat dat je een suf gevoel krijgt.

Detox pillen

Een goed alternatief zou dan detox pillen kunnen zijn. Dit zijn tabletten die je naast je voeding neemt. Hierdoor is de kuur echt gericht op ontgiften en minder op afvallen. Deze detox pillen zijn van natuurlijke grondstoffen gemaakt, zoals artisjok en jeneverbes, en kunnen dan ook geen kwaad. Let er bij het kopen goed op dat het een 100% natuurlijk product is, zodat je niet zonder medische afstemming medicatie inneemt.

De natuurlijke grondstoffen in detox tabletten richten zich specifiek op het ontgiften en reinigen van je lever en nieren. Deze organen spelen een cruciale rol in het ontgiften van je lichaam, waardoor het alleen maar goed is om specifiek deze organen wat extra aandacht te geven.