Beste sportsupplementen

Om goede resultaten te kunnen behalen in de sportschool, heb je niet per se sportsupplementen nodig. Uiteraard is het wel zo, dat wanneer je er wel voor kiest ze te gebruiken, je resultaten kunnen worden bespoedigd. Omdat er natuurlijk tal van verschillende supplementen verkrijgbaar zijn, is het heel goed voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een idee te geven welke supplementen handig zijn om te gebruiken, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Creatine

Wanneer je op een willekeurige reviewwebsite kijkt, zal je al snel zien dat creatine als één van de eerste supplementen wordt aangeraden. Het effect hiervan is namelijk dat je mee krachtig krijgt, waardoor je tot betere prestaties komt. Je kunt je voorstellen dat de trigger richting je spieren bij een zwaarder gewicht een stuk groter is, dan wanneer je wat lichter traint. Dit zorgt er dan dus ook voor dat de spiervezel dieper beschadigd, waardoor de spier de volgende training nog sterker is, dan de training daarvoor. Creatine neem je bij voorkeur zo’n half uur voor je training in, zodat het goed kan worden opgenomen in je lichaam.

Ook interessant:   Alles over vitamines, mineralen & supplementen

Visolie

Veel mensen eten weinig tot geen vis. Het is daarom dus ook aan te raden om visolie te slikken. Dit kun je doen in capsule vorm, maar natuurlijk ook in de pure variant. Neem maar eens een kijkje op een reviewwebsite, dan zul je zien dat ook hier visolie wordt geadviseert al supplement voor tijdens en rondom het sporten. Vooral wanneer je niet wekelijks vis eet, is het belangrijk dat je wel voldoende visolie binnenkrijgt. Dit kun je dus doen door het dagelijks slikken van visolie capsules.

Multivitamine

Multivitamine is een aanrader voor iedereen. Ook wanneer je niet sport is het namelijk van belang om voldoende vitamines binnen te krijgen. Door regelmatig een multivitamine te slikken, zal je al snel merken dat je je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk een stuk fitter voelt. Het is daarom dus ook niet voor niets dat veel mensen dagelijks multivitamine slikken voordat ze aan de dag beginnen.