5 tips om na het ziek zijn het sporten weer op te pakken

Wanneer je langdurig ziek bent geweest door kanker, dan is het fijn om langzamerhand het sporten weer op te pakken. Door sporten voel je je namelijk een stuk fitter om weer verder te gaan met de dagelijkse bezigheden. Hieronder lees je de vijf tips die jou weer kunnen helpen om na kanker te sporten.

1. Langzaam beginnen

Allereerst is sporten niet het enige waar je je druk om hoeft te maken. Het is belangrijk dat je je eerst richt om kanker en werk weer met elkaar te combineren. Je moet namelijk focus hebben op je re-integratie na kanker en dat niet overhaasten. Daarom is het goed om langzaam het allemaal weer op te bouwen. Voordat je het sporten weer gaat oppakken.

Daarnaast is langzaam beginnen met sporten heel belangrijk voor je mentale gezondheid. Ook al begin je rustig aan met wandelen, elke beweging telt. Ook kun je ervoor kiezen om weer naar de sportschool te gaan of thuis te sporten. Denk er dan wel aan dat je rustig begint en dat je langzaam weer kunt bouwen op je eigen lichaam.

2. Maak een planning

Als tweede is het verstandig om een planning te maken voordat je gaat beginnen met trainen. Op die manier kun je je houden aan je eigen planning en weet je zeker dat je het rustig op gaat bouwen na je ziekte. Je kunt zelf een planning maken, maar je kunt er ook voor kiezen om iemand anders die planning te laten maken.

Ook interessant:   Spieren masseren na sporten

3. Schakel externe hulp in

Als derde kun je na je ziek zijn er ook voor kiezen om hulp in te schakelen van mensen die gespecialiseerd zijn om je weer op de rit te helpen met het sporten. Ook kunnen ze je helpen met een planning maken en kunnen ze je helpen doelen te stellen. Het is namelijk belangrijk om te werken met doelen, dan krijg je de goede motivatie en kun je er tegenaan.

4. Sportspullen

Als vierde kun je ervoor kiezen om zelf te gaan sporten in huis. Zo kun je aan de hand van een strakke planning je eigen sportspullen in huis halen. Denk hierbij aan gewichten, goede schoenen, comfortabele kleren en een yogamat. Wanneer je thuis kunt sporten, hoef je je huis niet uit om naar de sportschool te gaan. Ook is het een voordeel aangezien je op elk moment van de dag kunt beginnen en je na je ziekte rustig kunt gaan beginnen.

5. Gewoon beginnen

Als laatste tip is het gewoon belangrijk om bezig te gaan na je ziekte. Hoe langer je namelijk wacht, hoe groter de drempel wordt om het sporten weer op te pakken. Wanneer je eenmaal bent begonnen kun je weer langzaam gaan bouwen op je eigen lichaam, succes!