Weight Watchers Dieet

Op het gebied van diëten zijn er maar weinig organisaties die het blijvende succes van Weight Watchers hebben bereikt. Ze bestaan al een hele tijd en zijn niet van plan om te stoppen. Nog belangrijker, hun succesverhalen spreken boekdelen voor diegenen die meedoen en zich aan het programma houden. Wat maakt dit programma zo succesvol terwijl vele anderen komen en gaan?

Gemeenschap

Geloof het of niet, maar één van de belangrijkste dingen van het geheim van Weight Watchers is het gemeenschapsgevoel dat ontstaat tussen de mannen en vrouwen die proberen af te vallen. Het heeft iets vernederends en opwindends om week na week voor de weegschaal te staan en niet alleen je persoonlijke successen en mislukkingen te delen, maar ook de mislukkingen en successen van anderen.

Veel te vaak hebben wij, die op dieet zijn, thuis geen adequaat ondersteunend systeem. De band die ontstaat tijdens de Weight Watchers bijeenkomst is een sterke band van mannen en vrouwen met verschillende achtergronden en levensstijlen, maar die een gemeenschappelijk doel hebben voor hun toekomst – gewichtsverlies en een betere gezondheid. Dat is geen band om lichtvaardig op te vatten, zeker niet als ze samen lachen en huilen. Ze gaan op hun eigen manier samen door de loopgraven en het succes van dit soort programma’s voor motivatie en aanmoediging is niets minder dan fenomenaal.

Evolutie

Weight Watchers heeft een patroon voor succes, maar ze evolueren mee met de behoeften van de tijd. Hoewel Weight Watchers de eerste zal zijn om te verklaren dat de meest succesvolle deelnemers meestal de bijeenkomsten bijwonen, biedt Weight Watchers ook alternatieven voor mensen met een drukke agenda en zelfs voor mensen die gewoonweg te bang zijn om naar de bijeenkomsten te gaan. Voor deze mensen is er de anonimiteit van online forums, message boards en steungroepen.

Weight Watchers heeft zich niet alleen hiertoe beperkt, ze hebben in de afgelopen jaren ook een puntensysteem toegevoegd waarmee diëters die aan hun programma deelnemen gemakkelijker kunnen meten hoe goed ze het doen volgens hun dieetnormen en vereisten, zonder dat ze elke calorie hoeven te tellen of hun voedsel hoeven te wegen. We leven in een wereld van drukke mensen en het is vaak meer gedoe dan veel lijners de moeite waard vinden om elke calorie te tellen (vooral als ze uit eten gaan).

Ook interessant:   Afvallen met mysimba

De Weight Watchers website is nog een voorbeeld van hun inzet om te evolueren en tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van de mannen en vrouwen die aan hun programma deelnemen. Als je er al een tijdje niet naar gekeken hebt, zou je echt eens een kijkje moeten nemen en zien welke geweldige inzichten en informatie ze te bieden hebben.

Toewijding aan fitness

Weight Watchers weet dat niet alleen een dieet resultaten oplevert. Wanneer je een dieet combineert met lichaamsbeweging zijn de resultaten veel directer en ingrijpender. Het feit dat Weight Watchers de nadruk legt op het belang van lichaamsbeweging en fysieke fitheid naast goede voeding en het veranderen van je manier van denken over voeding is nog een reden voor hun algemeen bekende succes.

Weight Watchers is slechts één van de vele verschillende afslank- en dieetprogramma’s die tegenwoordig op de markt zijn. Het feit dat ze een naam voor zichzelf hebben gemaakt en zich in vele opzichten boven de rest onderscheiden is niets om lichtvaardig op te vatten. Het lijkt wel of er om de maand een nieuw afslankprogramma opduikt en toch blijft Weight Watchers zichtbare en duurzame resultaten behalen bij degenen die echt aan het programma werken. Heel weinig programma’s kunnen dat al zo lang beweren als Weight Watchers.

Als je al het bovenstaande combineert met de voorverpakte voedingsmiddelen die Weight Watchers aanbiedt, de uitgebreide recepten die beschikbaar zijn voor Weight Watchers deelnemers en een solide staat van dienst voor succes, dan zou je jezelf beroven van de mogelijkheden voor blijvend succes als je niet tenminste zou zien wat het plan je te bieden heeft.