Twee easy tips voor het afvallen

Het is heel verleidelijk om het nieuwe jaar te beginnen met het voornemen om af te vallen. Misschien heb je het al helemaal uitgedokterd: 3 keer per week sporten, niet meer snaaien en geen patatje mayo meer. Alleen als dat je plan is, dan is de kans op falen best groot. Hoe dat zit? Dat lees je hier, net zoals je hier slimme tips vindt die je wel helpen!

Ga voor H2O.

De meeste mensen drinken te weinig geeft een diëtist in Eindhoven aan. Hoor jij daar ook bij? Dan is er goed nieuws voor jou. Het is namelijk heel vaak zo dat mensen die denken dat ze honger hebben, eigenlijk dorst hebben. Het enige dat je dus moet doen is in de gaten houden of je in plaats van trek niet gewoon dorst hebt. Daarbij kun je erop letten of je over de gehele dag gezien wel genoeg water drinkt. Dat is de volgende tip: water.

 Vaak drinken we koffie met wat suiker en wat melk of een frisje. Suiker en soms ook vet dus. Niet zo heel handig als je wil afvallen en de remedie is simpel. Het voordeel van water is dat je er niet meer over hoeft na te denken. Gewoon het drinken vervangen voor water. Daarbij is het slim om net voor een maaltijd een glas water te drinken, zo heb je direct minder trek.

Ook interessant:   Thuis afvallen, hoe doe je dat? 3 effectieve tips

Vul je met groente

Er is niks zo heerlijk als groente. Bovendien heeft het eigenlijk niet zoveel calorieën, het is supergezond én het vult. Vind je groente saai? Probeer dan eens wat te experimenteren met wat kruiden. Het is verbazingwekkend wat kruiden voor de smaakbeleving kunnen doen.

Wist je trouwens dat je veel meer groentes kunt eten dan de aanbevolen hoeveelheid van de schijf van vijf? Het advies voor de hoeveelheid van 250 gram per dag is namelijk bedoelt voor de gemiddelde Nederlander. De gemiddelde Nederlander heeft al moeite om die 250 gram per dag te halen. Alleen is het ook helemaal prima als je meer groentes eet. Heb je dus trek tijdens het afvallen? Dan is het slim om je te vullen met 400 of zelfs 500 gram groente.

Als je dus het snaaien vervangt met groente, dan is het bijna onmogelijk om niet af te vallen. Extra tip: eet gerust 1 keer in de week of 1 keer in de twee weken een keer een patatje mayo als je daar zo van geniet. Een keertje buiten de band springen, is helemaal niet erg namelijk. Sterker nog als je in je hoofd hebt dat iets nooit meer mag, dan wordt de verleiding alleen maar groter. Hou het wel op circa 1 ongezond dagje per week. Dan kun je toch nog eens snaaien en is de rest van de week makkelijker behapbaar.