Op deze manier voorkom je een tekort aan vitamine C

Door de voedingsadviezen zo zorgvuldig mogelijk na te leven blijf je vitaal en gezond. Daar profiteren je sportprestaties uiteraard ook van. Een van de meest herhaalde aanbevelingen is het eten van voldoende groente en fruit. Vanaf jongs af aan horen de meeste kinderen al dat ze hun groente en fruit op moeten eten. Ondanks dat iedereen wel weet hoe belangrijk vitamine C is, wordt er eigenlijk nog altijd te weinig groente en fruit gegeten. De oplossing? Het vinden van andere manieren om je consumptie van groente en fruit te verhogen.

Waarom dagelijks voldoende vitamine C eten zo belangrijk is

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij veel lichamelijke processen. De meest gehoorde is waarschijnlijk dat het je immuunsysteem ondersteunt. Maar wist jij ook dat het de huid ondersteunt en een rol speelt in de instandhouding van sterke botten. Dit is slechts een greep uit de vele functies van vitamine C binnen het menselijk lichaam. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat vitamine C niet opgeslagen wordt. Een voorraad aanleggen is er dus niet bij. Mede daarom is het essentieel om elke dag voldoende groente en fruit te eten.

Drink een fles sap met een speciale samenstelling

Op je bord lijkt 250 gram groente erg veel. Vooral wanneer je niet zo fan bent van de smaak. Daarnaast hebben veel mensen een druk leven. Hierdoor krijg je niet altijd de gelegenheid om zelf een gezonde maaltijd te bereiden. Snelle maaltijden zijn vaak ongezond en bevatten te weinig groente. Een mooie oplossing is het drinken van een fles sap. Denk er wel aan dat je niet gewoon vruchtensap uit de supermarkt koopt. Die hebben een verkeerde samenstelling. Fruit is namelijk slechts in beperkte mate gezond. Terwijl het min of meer onmogelijk is om te veel groente te eten. In fruit zit namelijk een hoge concentratie suiker. Dat is slecht voor je lichaam wanneer je er veel van consumeert.

Ook interessant:   Is kamille thee gezond?

Drink sappen met de ideale samenstelling voor een sterk en gezond lichaam

Online vind je aanbieders die gespecialiseerd zijn in gezonde voeding en heerlijke sappen met de ideale verhouding van ingrediënten. Dergelijke sappen zijn geschikt voor een detoxkuur omdat ze samengesteld zijn door voedseldeskundigen en uitvoerig getest zijn. Door dagelijks een van de sappen te drinken voldoe je veel eenvoudiger aan de aanbevolenen hoeveelheid groente en fruit. Je hoeft je dagritme en eetpatroon dus niet helemaal overhoop te gooien om gezonder te leven.