maaltijdboxen

Maaltijdboxen

De afgelopen jaren zijn maaltijdboxen steeds populairder geworden. Beginnend met Hello Fresh die in Nederland de maaltijdbox markt heeft gedomineerd in het begin, zie je dat er steeds meer aanbieders zijn en dat het aanbod ook steeds gevarieerder wordt. Een maaltijdbox helpt je om gevarieerd te eten, naast het feit dat het natuurlijk erg gemakkelijk is dat je niet na hoeft te denken over je boodschappen of wat je vanavond nou weer zou moeten eten. Maaltijdboxen zijn er dus in veel verschillende soorten en maten, we duiken in dit artikel eens in de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Aanbod vergelijken

Binnen Nederland zijn er een aantal grote landelijke spelers die maaltijdboxen door het hele land bezorgen. Hello Fresh is al eerder benoemd, maar ook Marley Spoon is een bekende aanbieder. Daarnaast zie je steeds meer aanbieders die zich onderscheiden ten opzichte van deze eerste twee genoemden. Waar zowel Hello Fresh als Marley Spoon zich richten op een gevarieerde maaltijd met wereldgerechten, kun je ook voor een andere aanbieder kiezen die zich meer richt op bijvoorbeeld volledig vegan, lokaal geproduceerd of bijvoorbeeld gericht op familie eten voor gezinnen.

Bij een maaltijdbox krijg je letterlijk een box thuis bezorgd waar alle ingrediënten in zitten om de maaltijd mee te maken. Daarnaast zit er altijd een uitgeprint recept per maaltijd inbegrepen, waarbij je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het gerecht moet maken. Soms kan het zijn dat niet alle ingrediënten in de box zitten, omdat hiervan maar een klein beetje hoeft toegevoegd te worden en het vaak wordt aangeraden bij veel recepten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan peper en zout. Dat voeg je in de basis toe aan ieder recept, maar zit niet standaard in een maaltijdbox.

Ook interessant:   De nut en noodzaak van eiwitten

Uitgekookt

Naast de maaltijdboxen heb je ook aanbieders die maaltijdservice aanbieden. Het verschil met een maaltijdbox is dat een maaltijdservice de maaltijd helemaal voorbereidt. Bij Uitgekookt maaltijden krijg je kant-en-klare maaltijden thuis bezorgd, die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Je maaltijden zijn dan helemaal voorbereidt om in de magnetron op te warmen, zodat je niet meer zelf hoeft te koken.

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt of bijvoorbeeld ten tijde van ziekte kun je de afweging maken wat beter bij je past. Een maaltijdbox vraagt namelijk wel iedere keer wat bereidingstijd, maar daarmee heb je wel heel verrassend en gevarieerd eten. Een maaltijdservice scheelt tijd en is tegenwoordig van veel hogere kwaliteit, waarbij het vroeger nog wel vergeleken werd met vliegtuigvoedsel of ziekenhuisvoer.