Waar let je op bij het kopen van een matras?

Wanneer je voornemens bent om een nieuwe matras te gaan kopen, dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Aangezien je toch dagelijks zo’n 6 tot 8 uur slaapt, is het wel belangrijk dat je dit in de juiste houding doet. Een goede nachtrust is namelijk essentieel voor verschillende aspecten in ons dagelijks leven. Zo zorgt het voor een betere weerstand, maar draagt het ook bij aan een verbeterde concentratie. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, die handig zijn om mee te nemen tijdens het kopen van een nieuwe matras.

Type matras

Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Omdat we ervan uitgaan dat je wel weet welke maat je nodig hebt, is het goed te kijken welke verschillende type matrassen er allemaal zijn. Zo kun je kiezen uit; Pocketvering matrassen, Binnenvering matrassen, Schuim matrassen en Hybride matrassen. De matras die het vaakst wordt gekozen, is de pocketvering matras. Deze matrassen bestaan uit honderden afzonderlijke pocketveren die afzonderlijk in de matras zijn verwerkt. Dit zorgt ervoor dat iedere veer individueel kan bewegen en zich zo aan de druk van je lichaam kan aanpassen. Dit type matras is vaak stevig en extra ondersteunend.

Ook interessant:   Het belang van doorbloeding voor de spieren van een sporter

Hardheid van de matras

Naast het type matras, is ook de hardheid een belangrijk punt. Je kent het vast wel, wanneer je wel eens in een hotel hebt geslapen, is de ene matras ontzettend hard en zak je in de ander bijna volledig weg. Het is daarom dus ook aan jezelf wat je zelf fijn vindt. Kies je bijvoorbeeld voor een hoogwaardige zachte tempur matras, dan ben je ervan verzekerd dat deze matras zich volledig vormt naar je lichaam. Vind je dit absoluut niet fijn, dan kun je ook kiezen voor een harde matras. Voor het optimale slaapcomfort, is een matras op maat natuurlijk het allerbeste. Deze matrassen worden namelijk samengesteld op basis van je lichaamsgewicht en houding.

Budget

Uiteraard valt en staat een groot deel van je uiteindelijke keuze met het budget. Het is daarom dan ook verstandig om in kaart te brengen wat je wensen zijn, zodat je op basis daarvan kunt kijken wat je ongeveer kwijt zult zijn. Zo zijn er matrassen van enkele honderden euro’s, maar ook van duizenden euro’s. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een matras waar je comfortabel op ligt en nog veel belangrijker, ook de juiste houding aanneemt.