Voordelen van een thuis jacuzzi na het thuis sporten

Er is weinig dat het comfort van een jacuzzi aan het einde van een lange dag kan overtreffen. Niet alleen helpt het om te ontspannen maar een jacuzzi kan ook zorgen voor een diepere slaap en kan artritis pijn helpen verlichten en de bloeddruk verlagen. Het gaat niet alleen om ontspanning maar ook om de gezondheid. Laten we dat eens nader bekijken.

Waarom een opblaasbare jacuzzi

Of het nu om een spa of jacuzzi gaat, er zijn genoeg redenen waarom een opblaasbare jacuzzi in huis halen meer dan alleen een luxeartikel is geworden. Met een paar honderd euro kunnen veel mensen het zich nu veroorloven om op zijn minst een opblaasbare jacuzzi aan te schaffen en het te gebruiken zoals ze willen. Omdat het niet langer een enorme investering is zijn mensen nu echt dol geworden op het idee om een opblaasbare jacuzzi te bezitten die meerdere voordelen kan bieden.

Bevordering van ontspanning

Een van de beste voordelen aan het bezit van een opblaasbare jacuzzi is dat je een bubbel massage kunt combineren met een thermisch comfort dat je kan voelen ongeacht de buitentemperatuur.

Bevordering van genezing

De combinatie van massage, warmte en drijfvermogen helpt spierspanning te verlichten. Omdat warmte helpt de bloedstroom te verhogen zullen je spieren na het sporten minder gespannen aanvoelen en wordt genezing bevorderd.

De therapeutische massage door de functie van je jacuzzi helpt niet alleen de geest te ontspannen maar ook het lichaam waardoor endorfine vrijkomt en het lichaam op een natuurlijke manier van de pijn afkomt.

Ook interessant:   Vier keer sportkleding voor buiten de sportschool

Bevordering van gewichtsverlies

Studies hebben uitgewezen dat gewoon weken in een jacuzzi mensen kan helpen gewicht te verliezen vanwege de warmwater massagefunctie.

Beter kunnen slapen

Het mag geen geheim zijn dat een lekker warm bad heerlijk is voor het slapengaan. Ook het warme water in een opblaasbare thuis jacuzzi kan je helpen om sneller in slaap te vallen, maar helpt je ook om een diepere en meer verjongende slaap te genieten.

Sporten en jacuzzi goed of slecht?

Er zijn heel wat adviezen die je vertellen dat baden voor een training zijn voordelen heeft. Bovendien luidt het advies dat je zo’n 10 tot 20 minuten in het bubbelbad moet zitten voor je gaat sporten. Dat is vooral nuttig omdat het de bloedsomloop bevordert en je lichaam helpt op te warmen en zich klaar te maken voor een fysieke inspanning.

Wie sport weet al dat het belangrijk is om voor elke wedstrijd of trainingssessie een paar milde oefeningen te doen die je lichaam helpen opwarmen en die spieren klaarstomen. Een jacuzzi kan je helpen om ongeveer hetzelfde te bereiken: de spieren opwarmen en het bloed opwarmen voor de training.

Hoe je de opblaasbare jacuzzi thuis ook gebruikt, in combinatie met een lange dag werken of een stevige workout heb je best wel baat bij een ontspannen moment in een jacuzzi. Ook al is het alleen maar om te relaxen, het helpt je op meerdere manieren.